Οι υποψιασμένοι φίλαθλοι και οι κραυγές απόγνωσης - Karfitsa.gr
Αθλητικά

Οι υποψιασμένοι φίλαθλοι και οι κραυγές απόγνωσης

Από τις αρχές της εβδομάδας η εγχώρια κοινωνία του ποδοσφαίρου δεν ασχολείται με τίποτε άλλο εκτός από την προσπάθεια που γίνεται από τον Ολυμπιακό να “κηρυχθεί” ένοχος ο ΠΑΟΚ για τον «έλεγχο» της ΠΑΕ Ξάνθη.

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΣΤΟΡΑ

Έφτανε ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ για να σηκωθεί ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης που στόχο έχει να τιμωρηθεί ο “δικέφαλος” με βαριά ποινή που φτάνει μέχρι τον υποβιβασμό. Στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι όντως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ελέγχει μετοχικά και την Ξάνθη. Ισχύει κάτι τέτοιο; Επ’ αυτού θα απαντήσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην οποία προσέφυγε η ΠΑΕ Ολυμπιακός καταθέτοντας τη σχετική καταγγελία. Η ΕΕΑ θα συνεδριάσει στις 17 Δεκεμβρίου προκειμένου να κρίνει αν συντρέχουν ή όχι λόγοι τιμωρίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μέχρι εδώ κανένα πρόβλημα καθώς οι Πειραιώτες πιστεύουν ότι έτσι προστατεύουν τα συμφέροντα τους.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν κρατιέται και χαλάει τον κόσμο προκειμένου να αποκομίσει επικοινωνιακά κέρδη.

Η ίδια Επιτροπή με απόφαση της τον περασμένο Μάρτιο πιστοποιεί ότι το 94% των μετοχών της ΠΑΕ Ξάνθη το κατέχουν οι κ.κ. Πανόπουλος και Συγγελίδης. Πού λοιπόν στηρίζουν οι “ερυθρόλευκοι” την καταγγελία τους; Στο γεγονός, όπως υποστηρίζουν, ότι ο ανεψιός του Ιβάν Σαββίδη έχει γίνει ιδιοκτήτης των αθλητικών υποδομών των “Πηγαδιών” οι οποίες όμως ανήκουν σε ανεξάρτητη εταιρεία που δεν έχει μετοχική  σχέση με την ΠΑΕ της Θράκης.

Σε κάθε περίπτωση έχω την άποψη ότι αξία θα έχει μόνο η απόφαση της ΕΕΑ στην οποία οι εμπλεκόμενες πλευρές αναμένεται να προσκομίσουν ότι στοιχεία έχουν στα χέρια τους.

Παρότι η ΕΕΑ δείχνει πρωτόγνωρα αντανακλαστικά για την “εξιχνίαση” της υπόθεσης, η αλήθεια είναι ότι επιβάλλεται να φανεί η αλήθεια όσο το δυνατόν γρηγορότερα ώστε να μην υπάρχει πάνω από το Πρωτάθλημα η αμφισβήτηση η οποία μόνο κακό κάνει στην αξιοπιστία του.

Το ζήτημα όμως είναι γιατί οι ιδιοκτήτες βιάζονται και ορισμένες φορές προδικάζουν τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων. Προφανώς γιατί αν τελικώς αποδειχθεί ότι είχαν άδικο να μπορούν να φορέσουν τον μανδύα του αδικημένου.

Πιστεύω όμως ότι πλέον η αθλητική κοινωνία είναι υποψιασμένη και δεν καταπίνει αμάσητα ότι της σερβίρουν. Ούτε φίλαθλοι εύκολα γίνονται εύκολα “εργαλεία” στα χέρια των ιδιοκτητών. Εχουν νου και γνώση, είναι εκπαιδευμένοι και ξέρουν να ξεχωρίζουν τη δημαγωγία από την διεκδίκηση του δικαίου. Κι έτσι πολλές φορές οι παράγοντες πάνε για μαλλί και βγαίνουν κουρεμένοι.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ