Οι υψηλές θερμοκρασίες «αναζωογονούν» τη μνήμη flash των PC - Karfitsa.gr
Uncategorized

Οι υψηλές θερμοκρασίες «αναζωογονούν» τη μνήμη flash των PC

Ιδιαίτερα «τονωτική» για τη μνήμη flash των υπολογιστών αποδεικνύεται η σύντομη έκθεσή τους σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους 800 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές από την Ταϊβάν. Η μνήμη flash χρησιμοποιείται ευρέως σε υπολογιστές και διάφορες άλλες φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς είναι γρήγορη και έχει τη δυνατότητα να «απομνημονεύει» δεδομένα, ακόμη και όταν έχει εξασθενήσει ενεργειακά.

Ωστόσο, η αξιοπιστία της σταδιακά αποδυναμώνεται όταν πλησιάσει τις περίπου 10.000 εγγραφές – διαγραφές. Με τη χρήση θερμότητας οι επιστήμονες κατόρθωσαν να «θεραπεύσουν» τις όποιες απώλειες της μνήμης, αυξάνοντας σε 100 εκατομμύρια τον κύκλο εγγραφών – διαγραφών της.

Εδώ και αρκετά χρόνια, η θερμότητα θεωρείται από τους ειδικούς ως ένας τρόπος διατήρησης της flash μνήμης. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η διαδικασία θέρμανσής της απαιτούσε την έκθεση των υλικών της στους 250 και πλέον βαθμούς Κελσίου για αρκετές ώρες. Οι ερευνητές της εταιρείας Macronix ανακάλυψαν ένα νέο τρόπο να θερμαίνουν τη flash μνήμη, με την τοποθέτηση επανασχεδιασμένων τσιπς με ενσωματωμένες μικροσκοπικές «θερμάστρες».

Η σύντομη αλλά άκρως δραστική διαδικασία, σύμφωνα πάντα με τους μελετητές, είναι δύνατον να επαναφέρει σε πλήρη λειτουργία μια «ταλαιπωρημένη» flash μνήμη.

Πηγή : AMΠΕ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ