Οι 4+1 κινήσεις που ετοιμάζει ο Αλ. Τσίπρας - Karfitsa.gr
Slider Επικαιρότητα Πολιτική

Οι 4+1 κινήσεις που ετοιμάζει ο Αλ. Τσίπρας

Κινήσεις που θα απεγκλωβίσουν την κυβέρνηση από τις συνέπειες της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών αναζητά το Μέγαρο Μαξίμου και στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο  ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει τις κατευθύνσεις πάνω στις οποίες θα κινηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η πρώτη κίνηση του πρωθυπουργού αφορά στον ανασχηματισμό. Όπως είναι λογικό πρέπει ταχύτατα να καλυφθούν τα κενά τα οποία δημιουργήθηκαν μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση αλλά και για να αντικαταστήσει την Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Νάσο Ηλιόπουλο που θα είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η δεύτερη κίνηση έχει να κάνει με τη έξοδο στις αγορές. Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα το οικονομικό επιτελείο θα προχωρήσει στην έκδοση πενταετούς ομολόγου. Σύμφωνα με το newsit.gr οι προσδοκίες των στελεχών της κυβέρνησης από αυτή την κίνηση είναι μεγάλες καθώς θεωρούν ότι θα αποτελέσει μήνυμα στις αγορές.

Ταυτόχρονα μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα θα έχουν κατατεθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή τα 4 μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και τα οποία επεξεργάζονται τα αρμόδια υπουργεία.

Τα μέτρα αυτά είναι:

  • Η αύξηση κατώτατου μισθού
  • Οι 120 δόσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία
  • Η επιδότηση ενοικίου
  • Προστασία πρώτης  κατοικίας

Η συνέχιση του διαλόγου με την εκκλησία αποτελεί τον τέταρτο στόχο του Μεγάρου Μαξίμου καθώς στην κυβέρνηση επιθυμούν πέρα από τα θέματα της εκκλησιαστικής περιουσίας να ρυθμιστεί και το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών που αποτέλεσε το μεγάλο αγκάθι.

Παράλληλα μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η και η συνταγματική αναθεώρηση. Από τα μέσα του επόμενου μήνα μέχρι τα μέσα Μαρτίου υπολογίζεται να πραγματοποιηθούν οι ψηφοφορίες με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, αλλά και η αλλαγή του τρόπου εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι τα σημαντικότερα θέματα τα οποία αφορά αυτή η διαδικασία.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ