Οι Kudurdistan ξέρουν να σε ξεσηκώνουν - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

Οι Kudurdistan ξέρουν να σε ξεσηκώνουν

Οι KUDURDISTAN είναι ένα συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη που κινείται στον χώρο της ροκ μουσικής και σε όλα της τα παρακλάδια , χωρίς ωστόσο να φοβάται να δοκιμάσει ετερόκλητα – φαινομενικά – setlists ανά περίπτωση. Η αγάπη για τη μουσική και το performing είναι ο λόγος ύπαρξης αλλά και η δύναμη της μουσικής αυτής παρέας. Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2016 και πραγματοποίησε πολλές εμφανίσεις στις μουσικές σκηνές της πόλης αλλά και εκτός αυτής . Έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με τον Γιάννη Παντελαίο , χαρακτηριστική ροκ φωνή και περσόνα του The Voice . Το 2019 τους βρίσκει με ολοκληρωμένη πενταμελή σύνθεση έτοιμοι για παν συναυλιακό ενδεχόμενο. Στην φωνή είναι η Κάλλια Λοκοβοπούλου, στην κιθάρα και την φωνή ο Απόστολος Κελεμπέκης, στα τύμπανα ο Γιώργος Μοτεσνίτσας, στα πλήκτρα ο Χρήστος Τατόγλου και στο μπάσο ο Γιώργος Μαυρόπουλος.

Πως δημιουργήθηκαν οι KUDURDISTAN;

Οι Kudurdistan δημιουργήθηκαν από την ανάγκη μας να παίξουμε , η μάλλον να συνεχίσουμε να παίζουμε μουσική μιας και όλοι μας έχουμε πολυετή πορεία στο χώρο.

Πως διαλέξατε αυτό το όνομα;

Είναι ένα λογοπαίγνιο και σε ελεύθερη μετάφραση θα μπορούσε να σημαίνει η γη του κουτουρντισματος. Το ρήμα κουτουρντιζω το έχουμε ακούσει από τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας και σημαίνει ξεσαλώνω , τρελαίνομαι αλλά και κάνω αταξίες. Χαρακτηρίζει θα λέγαμε σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά και το παίξιμο μας επί σκηνής.

Η μουσική για εσάς είναι επάγγελμα ή χόμπι;

Κανένα από τα δυο. Δεν βιοποριζόμαστε από τη μουσική και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε ελευθερία επίλογων , κάτι το όποιο έγινε συνειδητά από όλους μας , όμως η λέξη χόμπι έχει την έννοια της σποραδικής ενασχόλησης συνεπώς δεν θα το χαρακτηρίζαμε έτσι. Πιο πολύ θα λέγαμε είναι μια παράλληλη δραστηριότητα στις ζωές μας και σίγουρα η πιο σημαντική.

Ποιά είναι τα ακούσματα σας; Είστε ροκ αλλά επεκτείνεστε και σε άλλα είδη…. πως γίνεται ο συνδυασμός;

Έχουμε διάφορα ακούσματα. Κυρίως ροκ όπως είπες αλλά και blues , ska , funk, alternative, garage κτλ. Μας αρέσει γενικά να τα μπλέκουμε.

Μέχρι τώρα επιλέγατε συνεργασία με guests…τι άλλαξε φέτος;

Έχουμε συνεργαστεί με πολλά αγαπημένα και αξιόλογα άτομα αλλά φέτος με την προσθήκη της Καλίας και του Χρήστου η σύνθεση σταθεροποιήθηκε και νομίζω βρήκαμε την κατάλληλη φόρμουλα για να συνεχίσουμε , χωρίς ωστόσο να αποκλείουμε τις συνεργασίες στο μέλλον.

Που θα σας δούμε φέτος; 

Ξεκινάμε τις εμφανίσεις μας το  Σάββατο 9 Νοέμβριου στο “Δέντρο στο Μπαρ”. Προβλέπεται μια γεμάτη σεζόν με πολλά live. Stay tuned.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ