ΟΛΘ:Επίσπευση των επενδύσεων για την ανάπτυξη του λιμανιού - Karfitsa.gr
Slider Οικονομία Ροή

ΟΛΘ:Επίσπευση των επενδύσεων για την ανάπτυξη του λιμανιού

Του Θοδωρή Δαφέρμου

Για την ανάγκη άμεσων επενδύσεων στο λιμάνι μίλησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της νεάς διοίκησης του ΟΛΘ Σωτήρης Θεοφάνης. Επεσήμανε ότι ” πρόκειται για μια πολύ σοβαρή κοινοπραξία. Που έχει στόχο να αναπτύξει το λιμάνι με σχέδιο, όρομα και αποφασιστικότητα”.

Ο κ. Θεοφάνης αναφέρθηκε στους στόχους της νέα κοινοπραξίας σημειώνοντας ότι “στόχος μας είναι να αναδείξουμε το λιμάνι σε πρότυπο λιμάνι στη Ν.Α. Ευρώπη και τα Βαλκάνια”

Στόχοι

Ο πρόεδρος του ΟΛΘ επεσήμανε τις “μικρές νίκες” που όπως είπε πετυχε όλο αυτό το διάστημα η νέα διοίκηση

1)Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Έχουμε πετύχει βελτίωση των χρόνων αναμονής κάτω των 15 ωρών από 5 μέρες. Το κάναμε χωρίς να αλλάξουμε κάτι στις υποδομές.

2)Έχουμε ελαττωθεί οι λόγοι μη χρησιμοποίησης υλικών λόγω βλαβών

3)Βελτιώσαμε τα στοιχεία υγειηνής και ασφάλειας στην εταιρεία.

4 )Αποκατάσταση εύρυθμης λειτουργίας του λιμανιού.

Παράλληλα, ο κ. Θεοφάνης τόνισε την ανάγκη άμεσων επενδύσεων σημειώνοντας ότι “θα πραγματοποιηθούν άμεσα επενδύσεις 27 εκ. Ευρώ σε προμήθεια εξοπλισμού. Υπάρχει απόλυτη ανάγκη αγοράς δυο γερανογεφυρών. 12 νέα οχήματα ΟΣΜΕ. Θα επισκευάσουμε 9 ΟΣΜΕ και 3 γερανογέφυρες που έχουμε ήδη”.

Από την άλλη ο πρόεδρος του ΟΛΘ μίλησε και για τις μελλοντικές επενδύσεις της νέας κοινοπραξίας και αναφέρθηκε στην κατασκευή του 6ου προβλήτα”.

“Χωρίς υποδομές το λιμάνο δεν έχει καμία τύχη. Θα μείνει λιμάνι τροφοδοτικής κίνησης” τόνισε ο κ. Θεοφάνης

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΟΛΘ υποστήριξε ότι “περιμένουμε από το Κράτος να ανταποκριθεί” Ενώ εξήγησε ότι “να ανταποκριθεί για τη σιδηροδρομική και οδική κίνηση που θα εξασφαλίση την ασφαλή κίνηση”.

Τι βρήκαμε

“Βρήκαμε διαφορετική κατάσταση και εξοπλισμό από εκείνο που περιμέναμε” τόνισε ο κ. Θεοφάνης και συμπλήρωσε

“Πήραμε διαφορετική εικόνα από την πραγματική και το λέω με όλο το σεβασμό προς το κράτος και το ΤΑΙΠΕΔ. Περιμένουμε τους ορκωτούς λογιστές που θα βγάλουν το πορισμα έως το τέλος Απριλίου όπως ορίζει ο νόμος”.

Σχετικά με τους εργαζομένους το λιμανιού ο κ. Θεοφάνης υποστήριξε ότι “στο προσωπικό θα υπάρξουν αναδιορθώσεις. Όχι απολύσεις. Όοσι ακολουθήσουν δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα”.

Τέλος, ο κ. Θεοφάνης αναφέρθηκε μίλησε για τους τρεις στόχους που αφορούν στη πρώτον στην απόλυτη συμμόρφωση με τους νόμους και στο σεβασμό στο περιβάλλον. Δεύτερον, στη σχέση πόλης λιμανιού και τρίτον, το λιμάνι θα αποτελέσει ένα κόμβο μεταφορών.

Από την πλευρά του ο Boris Wenzel πρόεδρος της Bod Terminal Link σημείωσε ότι ” είμαστε αισιόδοξοι, θέλουμε να προχωρήσουμς γρήγορα τις αλλαγές. Στόχος να ανακτήσουμε άμεσα την εμπιστοσύνη των πελατών”.

“Το ταξίδι αυτό ξεκίνησε το 2014. Εμείς στη Deutche Invest Equity, έχουμε ως στόχο να αποδείξουμε ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι εξίσου καλές με τις δημόσιες” είπε μεταξύ άλλων ο Alexander Wilhelm Von Mellentin, μέλος του Δ.Σ. Bob Deutche Invest Equity Partners

O κ. Arthur Davidyan μέλος της νεά διοίκησης του ΟΛΘ τόνισε μεταξύ άλλων “Οι επενδύσεις μας ξεκίνησαν στη Βόρεια Ελλάδα το 2014. Όταν καθόμασταν στο τελευταίο όροφο του Makedonia Palace και βλέπαμε το λιμάνι δεν περιμέναμε ότι μετά από 4 χρόνια θα βρισκόμασταν σε αυτό εδώ το χώρο”.

Κλείνοντας την παρουσίαση ο Εμπορικός Διευθυντής του ΟΛΘ Rui Pinto σημείωσε ότι “Η Θεσσαλονίκη ήταν πάντα ένας κόμβος. Στόχος μας το λιμάνι να γίνει εξαγωγικό. Αυτό θα έχει τεράστια σημασία στην οικονομική φάση που περνά σήμερα η χώρα”.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ