Οργή για την απόφαση να τυλίγονται με πλαστικό οι βαλίτσες στο αεροδρόμιο - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Οργή για την απόφαση να τυλίγονται με πλαστικό οι βαλίτσες στο αεροδρόμιο

Ένας νέος κανονισμός που υποχρεώνει όλους τους επιβάτες αεροσκαφών να συσκευάζουν τις αποσκευές τους τυλίγοντας τις με πλαστικό, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς ταξιδιώτες και οικολόγους να καταγγέλλουν κατά κύριο λόγο τη επιβάρυνση του περιβάλλοντος από αυτό το μέτρο. Το περιτύλιγμα των αποσκευών με πλαστικό είναι στο εξής υποχρεωτικό “για λόγους ασφαλείας”, όπως εξήγησε ο Σαχρούχ Νουσράτ, ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) του Πακιστάν.

Οι επιβάτες θα πληρώνουν 50 ρουπίες (30 λεπτά) ανά αποσκευή για τη συσκευασία της, ανέφερε εξάλλου σε μια ανακοίνωσή του την περασμένη εβδομάδα. Πολλοί Πακιστανοί επέκριναν δριμύτατα την οδηγία αυτή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο στόχος είναι “να πλουτίσει η εταιρεία που αναλαμβάνει τη συσκευασία”. “Ποια είναι η λογική αυτής της απαίτησης… αν όχι η νομιμοποιημένη διαφθορά”, σχολίασε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος χαρακτήρισε “επιχείρηση με κερδοσκοπικό χαρακτήρα” τον νέο κανονισμό. Άλλοι επισήμαναν το περιβαλλοντικό κόστος του μέτρου.

“Γιατί καταστρέφει η CAA το περιβάλλον;” διερωτήθηκε μέσω του Twitter η δικηγόρος και δημοσιογράφος Τάμι Χακ. “Την ώρα που το Πακιστάν και όλος ο κόσμος δίνουν μάχη κατά των πλαστικών, η CAA αιφνιδίως παίρνει αυτήν την απόφαση”, παρατήρησε ένας άλλος.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ιμράν Χαν αποφάσισε να απαγορεύσει τις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ από τα μέσα Αυγούστου. Πολλά αεροδρόμια σε όλον τον κόσμο διαθέτουν υπηρεσίες συσκευασίας των αποσκευών. Οι επιβάτες μπορούν να τις χρησιμοποιούν αν φοβούνται ότι οι αποσκευές τους μπορεί να ανοίξουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή για να μην τις ψάξουν τυχόν ασυνείδητοι υπάλληλοι.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ