Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης, μετά τον “μίνι” ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 18:30 σήμερα. Θρησκευτικό όρκο, ενώπιον του Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμη, έδωσαν οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ υφυπουργοί, ο Θάνος Μωραΐτης, στη θέση του υφυπουργού Υποδομών, και ο Άγγελος Τόλκας, στη θέση του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στη συνέχεια, πολιτικό όρκο έδωσαν οι Γιώργος Κατρούγκαλος, που αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών, η Σία Αναγνωστοπούλου, που αναλαμβάνει αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, η νέα υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου και ο νέος υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Μπάρκας.

Ο “μίνι” ανασχηματισμός έγινε για την πλήρωση των κενών θέσεων που προέκυψαν από την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, την πλήρωση της θέσης του υπουργού Εξωτερικών, που μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά και μέχρι την έναρξη ισχύος της Συμφωνίας των Πρεσπών κατείχε ο πρωθυπουργός, αλλά και την αντικατάσταση των δύο υφυπουργών (Κατερίνα Νοτοπούλου και Νάσου Ηλιόπουλου), που θα διεκδικήσουν τους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ