Ούτε τα μισά δεν έχουν εισπράξει από τα τέλη κυκλοφορίας - Karfitsa.gr
Uncategorized

Ούτε τα μισά δεν έχουν εισπράξει από τα τέλη κυκλοφορίας

Ελάχιστοι είναι οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν εκτυπώσει τα ειδοποιητήρια ή έχουν προσέλθει στις τράπεζες για να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2013. Τα έσοδα που έχει εισπράξει το Δημόσιο δεν ξεπερνούν τα 200 εκατ. Ευρώ. Το συνολικό ποσό που αναμένεται από τα τέλη κυκλοφορίας φτάνει τα 1,250 δισ. Ευρώ από πέντε εκατομμύρια ιδιοκτήτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τουeuro2day, μέχρι την Πέμπτη μόνο το 50% των ιδιοκτητών είχε εκτυπώσει το ειδοποιητήριο πληρωμής από την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ. Η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου και το πρόστιμο μη εμπρόθεσμης καταβολής ισούται με τα τέλη κυκλοφορίας, διπλασιάζοντας την επιβάρυνση.

Οι κάτοχοι των αυτοκινήτων καλούνται να το αναζητήσουν στο Διαδίκτυο (www.gsis.gr) είτε με τον κωδικό τους στο Taxinet είτε με τον ΑΦΜ. Αφού το εντοπίσουν, στη συνέχεια θα το τυπώνουν και θα το πληρώνουν σε τράπεζες, ταχυδρομεία, εφορίες ή μέσω της υπηρεσίας web banking. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο θα μπορούν να πηγαίνουν στην τράπεζα μόνο με την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκίνητου και το ΑΦΜ τους για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Υπολογίζεται ότι από την κατάργηση των αυτοκόλλητων σημάτων θα εξοικονομηθούν περίπου 80 εκατ. ευρώ.

Πηγή : econews.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ