Ο αναξιόπιστος κ. Τσίπρας - Karfitsa.gr
Άρθρα Εκλογές 2019

Ο αναξιόπιστος κ. Τσίπρας

Σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία του πρωθυπουργού αποτέλεσε και η άρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου, όπως είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός, ασκώντας και παρασκηνιακή πίεση.

Του ΕΥΘΥΜΗ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ*

Η άρνηση του Προκόπη Παυλόπουλου να υπογράψει την ανάληψη της θέσης της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου από τη σημερινή αντιπρόεδρο κ. Κοκοτίνη, αλλά και την πλήρωση της θέσης της προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου από την επίσης αντιπρόεδρο κ. Καλού, θα σημάνει ότι ο κ. Παυλόπουλος αποδέχεται την ουσία των επιχειρημάτων όσων αντέδρασαν με σφοδρότητα στις επιλογές της κυβέρνησης Τσίπρα για την ηγεσία της Δικαιοσύνης, κορυφαίων συνταγματολόγων και σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιλογές του κ. Παυλόπουλου είναι δυο, είτε να αναπέμψει τα Προεδρικά Διατάγματα στην κυβέρνηση χωρίς υπογραφή, σηματοδοτώντας και την ακύρωση της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου, είτε να εκδηλώσει την αντίδρασή του διά της σιωπής.

Δηλαδή να κρατήσει τις αποφάσεις στο συρτάρι του έως την επομένη των εκλογών.

Και στις δυο περιπτώσεις οι επιλογές ΣΥΡΙΖΑ ακυρώνονται και τη νέα ηγεσία του ανωτάτου δικαστηρίου θα την επιλέξει η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Η υπόθεση αυτή συνδέεται και με τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνει και την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, με στόχο τη δικαστική εμπλοκή των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης-μεταξύ αυτών και δυο πρώην πρωθυπουργών, του Παναγιώτη Πικραμμένου και του Αντώνη Σαμαρά. φέρνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον κ. Τσίπρα σε δύσκολη θέση, έχουν φέρει την κυβέρνηση σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να πάρει αποστάσεις από τον κ. Παπαγγελόπουλο αφού κατονομάστηκε ως «Ρασπούτιν» από τον κ. Σαμαρά, δεν έχουν ούτε πολιτικό ούτε επικοινωνιακό αποτέλεσμα.

Στην Κουμουνδούρου είχαν διαισθανθεί τη στάση του κ. Παυλόπουλου αλλά η επιβεβαίωσή της -σε συνδυασμό με τη σκληρή ομιλία του κ. Καραμανλή στο Βελλίδειο- ήταν η αιτία της στροφής του κ. Τσίπρα -υπό την πίεση και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κ. Φίλης – και της απόφασής του να αρχίζει να επιτίθεται εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές.

* Ο Ευθύμης Καρανάσιος είναι επιχειρηματίας, υποψήφιος βουλευτής Νέας Δημοκρατίας με τη Νέα Δημοκρατία

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ