Ο αναπτυξιακός νόμος αλλάζει το οικονομικό κλίμα στη χώρα - Karfitsa.gr
Άρθρα Του Νίκου Καραμανλή

Ο αναπτυξιακός νόμος αλλάζει το οικονομικό κλίμα στη χώρα

Τη δεκαετία της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, απ’ αυτήν εδώ τη στήλη είχαμε αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στην ανάγκη για έναν νέο αναπτυξιακό νόμο.

Του Νίκου Καραμανλή

Ένα απαραίτητο εργαλείο για να πάρει μπροστά η οικονομία, να γίνει η χώρα πόλος ιδιωτικών επενδύσεων,
να πέσει φρέσκο χρήμα στην αγορά, να ανοίξουν θέσεις εργασίας. Με ικανοποίηση, λοιπόν, είδαμε την κυβέρνηση να βάζει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων ένα νομοσχέδιο με γνώμονα τη διευκόλυνση στρατηγικών επενδύσεων, αλλά και μία σειρά αλλαγών στα εργασιακά  προς όφελος των εργαζομένων. Χαρακτηριστική είναι η ρύθμιση για τις υπερωρίες όσων δουλεύουν με καθεστώς ημιαπασχόλησης ή με όποια άλλη ευέλικτη μορφή εργασίας. Το ζητούμενο δεν είναι άλλο από την επίσπευση των διαδικασιών για να μπορεί κάποιος να επενδύσει τα χρήματά του. Εκεί ακριβώς στοχεύει ο νέος αναπτυξιακός νόμος. Έρχεται, δηλαδή, μία περισσότερο ευέλικτη διαδικασία πιστοποίησης της ολοκλήρωσης και έναρξης παραγωγικής λειτουργίας της επένδυσης από ορκωτούς ελεγκτές-λογιστές ή ελεγκτικές εταιρείες καθώς και από πολιτικούς μηχανικούς, μηχανολόγους μηχανικούς ή άλλης επαγγελματικής ειδικότητας πρόσωπα, που πληρούν τα κριτήρια που ορίζει η σχετική διάταξη.
Το νέο αυτό πλέγμα, που σύμφωνα με την κυβέρνηση θα καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία, δημιουργεί ένα πιο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον και στέλνει μήνυμα σε εγχώριους και ξένους επενδυτές ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα στην πράξη, και όχι μόνο στα λόγια.
Είναι πολύ σημαντικό ότι οι ανακοινώσεις αυτές έρχονται αμέσως μετά τις εξαγγελίες από το βήμα της 84ης ΔΕΘ, για τη μείωση των επιπέδων της φορολογίας. Φυσικά απέχουμε ακόμη αρκετά από τα επίπεδα των διπλανών ανταγωνιστριών χωρών, ωστόσο είναι σημαντικό ότι γίνονται βήματα σε συνδυασμό με τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της χώρα μας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο στα χρόνια της αντιπολίτευσης όσο και στους πρώτους του μήνες ως πρωθυπουργός, δείχνει πως μπορεί να λειτουργήσει ως τεχνοκράτης, κάτι που τόσο έχει ανάγκη η χώρα για να ξεκολλήσει από την αναιμική ανάπτυξη και τους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς λόγω υπερφορολόγησης των πάντων. Κι αυτές οι κινήσεις κερδίζουν τους εταίρους αλλά και τους πολίτες που βλέπουν κάτι να αλλάζει, βλέπουν την κυβέρνηση να επιχειρεί να παραγάγει πλούτο κι όχι να αναδιανέμει τη φτώχεια.
Εύκολο δεν είναι, πολλώ δε μάλλον όταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης -ακόμη κι αυτά απ’ τα οποία θα περίμενε κανείς μία πιο ψύχραιμη στάση- διατρανώνουν την αντίθεσή τους στις όποιες αλλαγές. Τι κι αν η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός παρουσιάζουν ένα συγκροτημένο πλάνο, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, κάποιοι επιμένουν στον λαϊκισμό και σε τακτικές «Σταμουλοκολάδων»!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το momentum να κάνει τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα και μόνο κέρδη μπορούν να προκύψουν απ’ αυτές.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ