Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στα χωριά της Πέλλας (ΦΩΤΟ) - Karfitsa.gr
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 Κοινωνία

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στα χωριά της Πέλλας (ΦΩΤΟ)

Επίσκεψη σε χωριά της Πέλλας, πραγματοποίησε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης «Αλληλεγγύη» στην Πέλλα, επισκέφτηκε αρχικά το Δροσερό, όπου οι κάτοικοι του έθεσαν το μείζον ζήτημα των ημερών για την περιοχή, που δεν είναι άλλο από τις καταστροφές που προκάλεσε η πρόσφατη χαλαζόπτωση.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε μάλιστα και πληγείσες καλλιέργειες, ενώ σε δηλώσεις του επισήμανε ότι «η καταστροφή είναι ολική και ο ΕΛΓΑ δυστυχώς απουσιάζει γι’ ακόμη μια φορά. Καλώ τον ΕΛΓΑ να κάνει άμεσα την καταγραφή των ζημιών, προκειμένου να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες. Να μην έχουμε πάλι τις ίδιες καθυστερήσεις με την περσινή καταστροφή, για την οποία ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί οι αγρότες. Οφείλουν να καταλάβουν ότι οι αποζημιώσεις είναι απολύτως αναγκαίο να καταβληθούν, για να μην χαθεί και η επόμενη χρονιά. Δεσμεύομαι και προσωπικά να επικοινωνήσω με τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να τους θέσω προ των ευθυνών τους. Η κατάσταση στον οργανισμό είναι απαράδεκτη. Έχουν κρατήσει 50 εκατομμύρια ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας, που είναι χρήματα των παραγωγών και δεν προχωρούν στην καταβολή των αποζημιώσεων. Πλήττεται ο βασικός πυλώνας της οικονομίας της Κεντρικής Μακεδονίας και δεν θα το αφήσουμε έτσι».

Ο κ. Τζιτζικώστας ακολούθως επισκέφτηκε την Αραβησσό, όπου συναντήθηκε με κατοίκους, συζητώντας τα κυρίαρχα προβλήματα της περιοχής, μεταξύ των οποίων έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης του οικισμού.

Επόμενος σταθμός ήταν ο Νέος Μυλότοπος και οι Αμπελειές, όπου ο κ. Τζιτζικώστας συνομίλησε με κατοίκους και ενημερώθηκε για αναγκαίες παρεμβάσεις στην περιοχή, ώστε και να διατηρηθεί ο πληθυσμός και να μπορέσουν οι νεότεροι να προκόψουν στον τόπο.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» επισκέφτηκε την Αξό και τα Άθυρα. Συναντήθηκε με κατοίκους, επισκέφτηκε τα κοινοτικά καταστήματα, άκουσε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους και ανέπτυξε τις θέσεις της παράταξης για την ανάπτυξη της περιοχής την επόμενη τετραετία.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ