Ο Βενιζέλος "ρίχνει το μπαλάκι" στην ομάδα Μπόλαρη - Karfitsa.gr
Πολιτική

Ο Βενιζέλος “ρίχνει το μπαλάκι” στην ομάδα Μπόλαρη

Της Χρύσας Κυριακού

Δεν… πίστευαν στα μάτια τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όταν είδαν τον επικεφαλής της παράταξης «Μέτωπο Ανάπτυξης», Μάρκο Μπόλαρη να παρευρίσκεται στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης. Λίγες μόλις ημέρες πριν, την περασμένη Δευτέρα, η «Κ» είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ. Μπόλαρη μετά από καταγγελίες μελών της παράταξης που έκαναν λόγο για συνεχή απουσία του κ. Μπόλαρη από τις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου. Οι μετρημένες στα δάχτυλα παρουσίες του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης πρκάλεσαν την έντονη αντίδραση στελεχών της παράταξης, οι οποίοι μιλώντας στην «Κ» υποστηρίζουν ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Ο ίδιος ο κ. Μπόλαρης αναφέρει ότι η παρουσία του στο περιφερειακό συμβούλιο μπορεί να μην είναι τακτική, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει ενεργό ρόλο.

«Είναι αντιδεοντολογικό και αντισυναδελφικό να ζητήσουμε από τον επικεφαλής της παράταξης να παραιτηθεί. Ο Μάρκος Μπόλαρης θα πρέπει να το σκεφτεί καλά και να αποφασίσει. Δεν είναι δυνατόν να είναι ο μεγάλος απών από το περιφερειακό συμβούλιο», υποστηρίζει περιφερειακός σύμβουλος του «Μέτωπου Ανάπτυξης». Και συμπληρώνει: «Όταν ήταν υφυπουργός, τον δικαιολογούσαμε αλλά τώρα αυτό δεν μπορεί να γίνει. Ξέρουμε ότι ως βουλευτής έχει επιβαρυμένο πρόγραμμα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να κρατήσει δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Ας ακολουθήσει το παράδειγμα του Τάσου Κουράκη και της Ασημίνας Ξηροτύρη, οι οποίοι παραιτήθηκαν όταν είδαν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους».

Τον δικαιολογεί η παράταξη του

Σύμφωνα με την πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου ο νόμος του «Καλλικράτη» είναι σαφής. Σε περίπτωση που κάποιος περιφερειακός σύμβουλος απουσιάζει επί 3 συνεχόμενες συνεδριάσεις αδικαιολογήτως θα πρέπει να ενημερωθεί ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης και να ακολουθηθεί η πειθαρχική διαδικασία. «Έχω φέρει κατ’ επανάληψη προς συζήτηση το θέμα των απουσιών όχι μόνο του κ. Μπόλαρη αλλά και άλλων που απουσιάζουν συχνά στο περιφερειακό συμβούλιο. Ωστόσο, τα μέλη των παρατάξεων δικαιολογούν τις απουσίες», αναφέρει η κ. Αηδονά.

Πασχαλίδης στη θέση Μπόλαρη

Το βάρος της άσκησης αντιπολίτευσης έχει επωμιστεί κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ο Γιώργος Πασχαλίδης. «Ο κ. Πασχαλίδης χαίρει της εκτίμησης όλης της ομάδας Μπόλαρη. Παρόλο που δεν είναι πολύ καλός γνώστης του χώρου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι εξαίρετος πολιτικός και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει όρθια την παράταξη», λέει στην «Κ» περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης. «Ο πρώην υπουργός Μακεδονίας – Θράκης μέχρι τώρα έχει εκπροσωπήσει επάξια την παράταξη», συμπληρώνει. Από την πλευρά της η κ. Αηδονά αναφέρει ότι για τα θέματα της παράταξης λόγω της απουσίας του κ. Μπόλαρη απευθύνεται στον κ. Πασχαλίδη.

Έλλειψη επικοινωνίας

Τα περισσότερα στελέχη της ομάδας Μπόλαρη ζητούν την ενεργοποίηση του επικεφαλής τους, καθώς όπως λένε «με αυτόν ξεκινήσαμε τον αγώνα. Με αυτόν πρέπει να συνεχίσουμε. Καλό θα ήταν να συμμετέχει ενεργά. Ο κόσμος για αυτό τον ψήφισε». Ενώ υπάρχουν και αυτοί που ζητούν από τον ίδιο να πάρει θέση και να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του. «Τυπικά θα έπρεπε να παραιτηθεί. Δεν γίνεται αντιπολίτευση από μακριά. Αν δεν θέλει να παραιτηθεί, ας πάρει ενεργό ρόλο μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο» αναφέρουν στελέχη της παράταξης. Τα ίδια στελέχη κατηγορούν τον κ. Μπόλαρη για έλλειψη επικοινωνίας. «Με τον μοναδικό που επικοινωνεί τηλεφωνικά είναι ο Γ. Πασχαλίδης. Στους υπόλοιπους μάλλον δεν μπαίνει στον κόπο να απαντήσει. Δεν μπορεί όμως έτσι να λειτουργήσει η παράταξη», σημειώνουν.

Τι απαντά ο Μπόλαρης

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του «Μετώπου Ανάπτυξης» υποστηρίζει ότι ουδέποτε σκέφτηκε να παραιτηθεί και δικαιολογεί τις απουσίες του λέγοντας ότι η παρουσία του στη Βουλή αλλά και στο υπουργείο, το χρονικό διάστημα που ήταν υφυπουργός δεν του έδινε την ευκαιρία να παρευρεθεί σε όλα τα περιφερειακά συμβούλια. «Είναι αλήθεια ότι δεν συμμετέχω σε όλα τα περιφερειακά συμβούλια. Παραβρίσκομαι όμως όταν τα θέματα είναι σοβαρά. Προσπαθώ να λειτουργώ αξιολογικά» απαντά ο κ. Μπόλαρης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα δεν θα πρέπει να εστιάζεται στην απουσία του από τα περιφερειακά συμβούλια αλλά στο γεγονός ότι η παράταξη που έχει την ευθύνη διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εμφανίζεται αδύναμη να ασκήσει ουσιαστικό έργο. «Όσο για το αν ενημερώνομαι ή όχι για τα θέματα της περιφέρειας, έχω να απαντήσω ότι ενημερώνομαι για όλα. Βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με όλα τα στελέχη της παράταξης», απαντά και κάνει λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες εκ μέρους ορισμένων.

«Είμαι ΠΑΣΟΚ»

Ο ίδιος ο κ. Μπόλαρης υποστηρίζει ότι παραμένει στο κόμμα, όταν επίσημα από το ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι ο πρώην υφυπουργός έχει διαγραφεί τόσο από την κοινοβουλευτική ομάδα, όσο και από το ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στην «Κ» στελέχη της παράταξης υποστηρίζουν ότι από τη στιγμή που ο βουλευτής Σερρών και επικεφαλής της παράταξης εκλέχθηκε στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη σημαία του κόμματος, θα πρέπει ο πρόεδρος, Βαγγέλης Βενιζέλος να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. «Δεν γίνεται ο κ. Μπόλαρης να απέχει από τις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου, να μην συμμετέχει στα της ομάδας και να παραμένει επικεφαλής. Ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να του ζητήσει την παραίτησή του», τονίζουν. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με κοντινούς συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, ο πρόεδρος του κόμματος δεν ασχολείται με πρόσωπα. «Το τι θα κάνει είναι δικαίωμά του. Τα μέλη της παράταξής του θα πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον του Μπόλαρη», σημειώνουν.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ