Ο διπλός στόχος στο ραντεβού της Θεσσαλονίκης - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Ο διπλός στόχος στο ραντεβού της Θεσσαλονίκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη με δύο στόχους.

Ο πρώτος είναι να κάνει τον απολογισμό των δύο μηνών της κυβέρνησής του, αφού η ομιλία του στη ΔΕΘ θα συμπέσει ακριβώς με το κλείσιμο δύο μηνών από τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ο δεύτερος είναι να περιγράψει τα επόμενα βήματά του και να προχωρήσει σε εξαγγελίες, αν και το «καλάθι» του δείχνει να είναι συγκεκριμένο και από πριν γνωστό.

Ως προς τον απολογισμό των δύο μηνών, δεν μπορεί παρά να είναι θετικός. Η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα σε αρκετά ζητήματα και ιδιαίτερα στο νομοθετικό έργο ήταν «σαν έτοιμη από καιρό», ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασχολήθηκε προσωπικά με ζητήματα της καθημερινότητας και σε κάποια από αυτά έφερε λύσεις.

Όμως, όπως σημειώνει το newsit.gr, τα δύσκολα για την κυβέρνηση είναι μπροστά της. Ο «μήνας του μέλιτος» τελειώνει και η αποτελεσματικότητα θα είναι εφεξής το ζητούμενο ακόμη και σε δύσκολα πεδία εφαρμογής, όπως αυτό του νόμου για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Η οικονομία, επίσης, θα πρέπει να έχει αποτελέσματα για να υλοποιηθεί το σχέδιο της ΝΔ και να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Ενώ στο πεδίο των θεσμικών αλλαγών υπάρχουν τόσο η συνταγματική αναθεώρηση όσο και η αλλαγή του εκλογικού νόμου – συμπεριλαμβανομένης της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού που θα έρθει σε ξεχωριστό νομοσχέδιο.

Όσα θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι λίγο-πολύ αναμενόμενα, κυρίως όσο εξακολουθεί να είναι κυρίαρχος και να έχει στα χέρια του προς εξαργύρωση το πολιτικό κεφάλαιο που του έδωσαν οι εκλογές της 7ης Μαΐου.

Επειδή, όμως, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης έκανε την έκπληξη με την άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ, ας περιμένουμε πρώτα να δούμε τι θ’ ακούσουμε το βράδυ της 7ης Σεπτεμβρίου.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ