Ο Θεσσαλονικιός που αντικαθιστά τα κλειδιά πόρτας με ένα έξυπνο σύστημα - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Ο Θεσσαλονικιός που αντικαθιστά τα κλειδιά πόρτας με ένα έξυπνο σύστημα

Της Φιλίππα Βλαστού

Ένας ενοικιαστής φτάνει στον χώρο που έχει μισθώσει την στιγμή που το check in του είναι διαθέσιμο. Ο τρόπος για να εισέλθει εντός είναι απλά μια κλήση μέσω του κινητού τηλεφώνου του σε έναν αριθμό που του έχει δοθεί από τον ιδιοκτήτη, χωρίς να χρειάζεται κλειδιά. Αυτή η διαδικασία δεν προέρχεται από κάποιο επεισόδιο της σειράς Black Mirror ή από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Αντίθετα, υπάρχει στο παρόν και είναι έτοιμη να εξελίξει την ασφάλεια ενός ιδιωτικού χώρου, προσφέροντας αρκετά οφέλη στους ιδιοκτήτες. Το έξυπνο αυτό σύστημα το δημιούργησε ο ηλεκτρονικός μηχανικός από τη Θεσσαλονίκη, Τάσος Μουτζούρης.

Η ιδέα ήρθε πριν από δυο χρόνια, όταν μέσω της εταιρείας που εργάζεται επισκεπτόταν διάφορες εκθέσεις. Ακούγοντας συχνά την επιθυμία αρκετών επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου για υπηρεσίες που θα εκσυγχρονίσουν την λειτουργία των καταλυμάτων έθεσε ένα ερωτηματολόγιο. Από τις απαντήσεις των επαγγελματιών, μεταξύ άλλων, προέκυψε η ανάγκη της αυξημένης ασφάλειας γύρω από την είσοδο των ενοικιαστών στα δωμάτια και τους χώρους όπου νοικιάζουν.

«Κυρίως οι ιδιοκτήτες βραχυχρόνιας μίσθωσης αντιμετωπίζουν ζητήματα ασφάλειας. Για παράδειγμα, εάν ένας ιδιοκτήτης δεν αλλάζει κλειδαριές κάθε φορά που φεύγει ένας ενοικιαστής ελλοχεύει ο κίνδυνος κάποιος που θα έχει στην κατοχή του τα κλειδιά να βγάλει αντικλείδια και παράνομα είτε να εισέλθει στον χώρο όταν θα ξέρει, μέσω της εκάστοτε πλατφόρμας, ότι το κατάλυμα είναι κενό είτε να μπει ενώ κάποιος άλλος είναι μέσα», περιγράφει στην Karfitsa ο κ.Μουτζούρης και σημειώνει ότι σε αυτό το σημείο έρχεται η εφαρμογή Nokeys για να λύσει αυτό το πρόβλημα, αυξάνοντας την ασφάλεια και μειώνοντας το κόστος, με ταυτόχρονη πλήρη διαχείριση του καταλύματος.

Πως λειτουργεί

Η λειτουργία του Nokeys, σύμφωνα με τον κ.Μουτζούρη είναι απλή. «Με ένα controller που τοποθετείται στον χώρο ενημερώνεται συνεχώς το σύστημα για τις νέες κρατήσεις που έχει για όλο τον μήνα, από την εφαρμογή στο «σύννεφο». Καταγράφει αναλυτικά όλα τα στοιχεία, ώρες check in και check out και κωδικούς πρόσβασης για τον κάθε ενοικιαστή, ο οποίος με μια κλήση στον αριθμό ανοίγει την εξωτερική πόρτα του καταλύματος (π.χ. πολυκατοικίας) και πληκτρολογώντας τον αριθμό του κινητού του ή ότι άλλου κωδικού του δοθεί, εισέρχεται στο κατάλυμα».

Ο δημιουργός της εφαρμογής εξηγεί ότι πέρα από την ασφάλεια η έξυπνη λειτουργία προσφέρει και διαχείριση- εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς ένας διαχειριστής μπορεί με την τοποθέτηση ενός ειδικού θερμικού σένσορα να ρευματοδοτεί το κατάλυμα μόνο όταν υπάρχει ανθρώπινη ύπαρξη, αυξάνοντας έτσι την ασφάλεια και για τον ενοικιαστή και για τον διαχειριστή.

Το λογισμικό του Nokeys είναι έτοιμο να βγει στην αγορά και υποστηρίζεται από το κόμβο καινοτομίας της Θεσσαλονίκης, OΚ!Thess συμμετέχοντας στο πρόγραμμα επιτάχυνσης που περιλαμβάνει, όπως σημείωσε στην Karfitsa o συντονιστής Αντώνης Ηλίας, επιχειρηματική εκπαίδευση σε ένα εύρος αντικειμένων που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος μιας start up. Την διερεύνηση επιχειρηματικού μοντέλου, πωλήσεις, τρόπους χρηματοδότησης, coaching και mentoring.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ