Ο Κορονοϊός τρόμαξε  τους ξενοδοχοϋπαλλήλους - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Ο Κορονοϊός τρόμαξε  τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Στη Θεσσαλονίκη από τα μεσάνυχτα της 22ης  Μαρτίου όλα τα ξενοδοχεία της πόλης έβαλαν λουκέτο λόγω κορονοϊού με ενδεχόμενο επαναλειτουργίας το τέλος Απριλίου. Όπως αποφασίστηκε σε όλη την πόλη παρέμειναν τρία ξενοδοχεία ανοιχτά για να λειτουργούν, παίρνοντας τον τίτλο των «ξενοδοχείων ασφαλείας» της Θεσσαλονίκης.

Τις πρώτες ημέρες τα ξενοδοχεία αυτά λειτουργούσαν κανονικά με όλο το προσωπικό που διέθεταν όμως όσο περνούσε ο καιρός και ο φόβος του κορονοϊού και της πιθανής μετάδοσης του γίνονταν όλο και πιο έντονος  λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας και της δραματικής κατάστασης που επικρατούσε στην Ευρώπη, οι υπάλληλοι ζητούσαν ο ένας μετά τον άλλον άδεια .

«Όταν αποφασίσαμε να παραμείνουμε ανοιχτά και να γίνουμε ένα από τα τρία ξενοδοχεία ασφαλείας είχαμε ικανοποιητικό αριθμό υπαλλήλων για να καλύψει τις ανάγκες που θα προέκυπταν. Σήμερα λειτουργούμε με το  1/3 του συνολικού αριθμού και προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις» εξηγεί ο διευθυντής του ξενοδοχείου Ροτόντα, Λευτέρης Αρβανιτίδης.

Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχουν μετακομίσει  41  φοιτητές – στο πλαίσιο της κρατικής μέριμνας, σε δωμάτια που εξασφάλισε το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης-  όταν έκλεισαν οι φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ  λόγω κορονοϊού, ενώ στο ίδιο ξενοδοχείο διαμένουν εργαζόμενοι και στελέχη κατασκευαστικών εταιρειών που εξακολουθούν να λειτουργούν.

Σύμφωνα με τον κ Αρβανιτίδη, το  ξενοδοχείο αυτή τη στιγμή έχει πληρότητα 80%. «Με αυτό τον αριθμό πελατών και τον αριθμό υπαλλήλων που έμεινε δεν είναι δυνατόν να δώσουμε άλλες άδειες διότι δεν θα βγαίνει ο προγραμματισμός για τις βάρδιες. Σε μια περίπτωση που χρειάστηκε να λείψει κάποιος υπάλληλος τον αντικαταστήσαμε δανειζόμενοι έναν συνάδερφο του από άλλη επιχείρηση» εξηγεί ο κ Αρβανιτίδης.

Οι υπάλληλοι των ξενοδοχείων όπως λένε οι ίδιοι στην Karfitsa προτιμούν να πάρουν το ποσό των 800 ευρώ μέχρι τις 5 Μαΐου παρά να κόψουν αυτό το επίδομα που δίνεται σε όσους αναστέλλουν την εργασία τους και να εργαστούν φοβούμενοι για την υγεία τους.

«Τα 250 ευρώ παραπάνω που θα πάρουν ως εργαζόμενοι δεν είναι σημαντικό ποσό για να σκεφτεί ένας ξενοδοχοϋπάλληλος να ρισκάρει για την υγεία του» επισημαίνει ο κ Αρβανιτίδης και προτείνει να δοθεί  το ποσό των 800 ευρώ και σε όσους εργάζονται στα 50 ξενοδοχεία που έχουν μείνει ανοιχτά σε όλη τη χώρα ως «μπόνους ευγνωμοσύνης για αυτούς που ρισκάρουν και είναι στον τουριστικό κλάδο» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα άλλα δύο ξενοδοχεία το Βεργίνα και το Πανόραμα  με 256  και 85 κλίνες αντίστοιχα αν και δεν έχουν τόσο μεγάλη πληρότητα, αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τους υπαλλήλους που ζητούν αναστολή εργασίας λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδιοκτήτες αυτών των τριών ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης έστειλαν επιστολές στην Πανελλήνια Ένωση Ξενοδόχων και ζητούν λύσεις για τα ξενοδοχεία που μένουν ανοιχτά και κίνητρα για τους υπαλλήλους.

Φρούρια τα ξενοδοχεία από μέτρα ασφαλείας

Οι φοιτητές που ζουν στο  Ροτόντα είναι κλεισμένοι στο ξενοδοχείο και βγαίνουν μόνο όταν υπάρχει ανάγκη, εξυπηρετούνται καθημερινά από τη φοιτητική λέσχη που φέρνει σε πακέτο το φαγητό τους και το τρώνε στα δωμάτια τους. Οι υπόλοιποι ένοικοι του ξενοδοχείου όμως χρειάζονται το προσωπικό για να τους εξυπηρετήσει.

«Έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ και ακόμη περισσότερα για να εξαλείψουμε όσο είναι δυνατόν το ενδεχόμενο μετάδοσης της νόσου» εξηγεί ο κ Αρβανιτίδης. Στην είσοδο έχουν τοποθετηθεί τραπέζια για να τηρείται η  απόσταση από τους υπαλλήλους της reception με τους πελάτες ενώ έχει τοποθετηθεί plexi glass σε διάφορα σημεία. «κάνουμε πολύ συχνά απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων και του ασανσέρ» συμπληρώνει ο διευθυντής του ξενοδοχείου.

Στα υπόλοιπα δύο ξενοδοχεία οι απολυμάνσεις γίνονται επίσης σε μεγάλη συχνότητα ενώ στις εισόδους τους υπάρχουν σημάνσεις για τις κατευθύνσεις που χρειάζεται να ακολουθήσουν οι θαμώνες.

 

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ