Ο Κ. Μητσοτάκης θέτει ενώπιον του ΟΗΕ την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Ο Κ. Μητσοτάκης θέτει ενώπιον του ΟΗΕ την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων

Στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) οδηγείται το εθνικό αίτημα της διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων, ύστερα από πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό αποκάλυψε σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στη Βουλή, με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από τη γενοκτονία των Ποντίων.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ακόμη δύο πρωτοβουλίες της ΝΔ προκειμένου για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, εκτός από την επαφή της ΝΔ που έχει ήδη γίνει με τον ΟΗΕ σε ανώτατο επίπεδο, δρομολογούνται και δύο ακόμη διεθνείς δράσεις με τον ίδιο στόχο.

Πρώτον, οι νέοι ευρωβουλευτές της ΝΔ που θα εκλεγούν στις 26 Μαΐου θα λειτουργήσουν στην ευρωβουλή ως πρεσβευτές των Ελλήνων του Πόντου για την ικανοποίηση του διαχρονικού αυτού αιτήματος. Και δεύτερον, ανάλογες δράσεις θα αναλάβουν και οι βουλευτές της ΝΔ στο Συμβούλιο της Ευρώπης, δηλαδή τον κατεξοχήν αρμόδιο θεσμό για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

«Ο οφειλόμενος φόρος τιμής δεν μπορεί να εξαντλείται στις επετείους αλλά χρειάζεται και συγκεκριμένες προσπάθειες και δράσεις», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε «η αναγνώριση της ιστορικής πραγματικότητας θα ήταν και από τους γείτονές μας μια γενναία, απελευθερωτική και για τους ίδιους πράξη».
«Λυπάμαι που μένουν ακόμα εγκλωβισμένοι σε μια στρεβλή και παραμορφωμένη ανάγνωση της Ιστορίας. Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας, ως ελάχιστο φόρο τιμής σ´ εκείνους που χάθηκαν κρατώντας την Πατρίδα, κρατώντας την Ελλάδα στην καρδιά τους, έως την τελευταία τους πνοή» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που παρέστη στην ειδική συνεδρίαση.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ