Ο Κ.Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη-Τι είπε για μετρό, ΟΑΣΘ και Fly Over της Περιφερειακή - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Ο Κ.Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη-Τι είπε για μετρό, ΟΑΣΘ και Fly Over της Περιφερειακή

“Τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα που είχαμε θέσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις που είχε σήμερα στο ΥΜΑΘ με παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Όσον αφορά το μετρό ο κ.Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ”η δέσμευσή μας για το Μετρό εξακολουθεί να ισχύει. Θα παραδοθεί εξ’ ολοκλήρου και θα λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2023″, ενώ για τον ΟΑΣΘ τόνισε ότι “σημαντική πρόοδο θα δούμε από τις αρχές του έτους, όταν και θα ξεκινήσει η σύμβαση του ΟΑΣΘ με τα ΚΤΕΛ”.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην υπερυψωμένη ταχεία λεωφόρο στον Περιφερειακό λέγοντας ότι “προχωράει πολύ γρήγορα. Είναι ένα έργο απολύτως κρίσιμο και καθοριστικό”.

Πιο αναλυτικά ο Κ.Μητσοτάκης είπε τα εξής: «Μου δόθηκε η ευκαιρία με τους φορείς της πόλης να κάνουμε μια αποτίμηση της προόδου για όλα τα σημαντικά έργα για πρωτοβουλίες που είχα την ευκαιρία να εξαγγείλω στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Χαίρομαι, διότι τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα τα οποία είχαμε θέσει. Θα υπάρχει και μια αναλυτική ενημέρωση από την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και από το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για τα ακριβή χρονοδιαγράμματα και για τις δεσμεύσεις οι οποίες ανελήφθησαν.

Να σταθώ πολύ σύντομα σε τρία θέματα αιχμής για την πόλη: Το πρώτο είναι το ζήτημα του Μετρό. Εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευσή μας. Το μετρό θα λειτουργήσει εξ ολοκλήρου, θα παραδοθεί τον Απρίλιο του 2023 με το σταθμό στην Βενιζέλου να αναδεικνύει με τον σωστό τρόπο την πλούσια πολιτιστική παράδοση της πόλης. Εκτιμούμε ότι μέχρι τα τέλη του έτους το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα έχει δώσει την έγκρισή του για να προχωρήσουμε στην κατεύθυνση την οποία έχω ήδη δρομολογήσει.

Στο ζήτημα του ΟΑΣΘ, ήδη έχουν ενταχθεί στον στόλο του ΟΑΣΘ αρκετά λεωφορεία ώστε κάπως να ανακουφιστεί η κατάσταση. Σημαντική πρόοδο, όμως, θα δούμε από τις αρχές του έτους όταν θα συναφθεί και θα ξεκινήσει η σύμβαση με τα ΚΤΕΛ. Τότε θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά το πρόβλημα των Αστικών Συγκοινωνιών στην πόλη.

Και τρίτο σχετικά με το ζήτημα του Fly Over της Περιφερειακής, θα υπάρχουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υποδομών, έργο το οποίο προχωράει πολύ γρήγορα και εκτιμούμε ότι θα μπορεί να δημοπρατηθεί εντός ενός έτους. Τονίζω ότι είναι ένα έργο απολύτως κρίσιμο και καθοριστικό για να ανακουφιστεί το μεγάλο κυκλοφοριακό βάρος το οποίο επωμίζεται η Περιφερειακή.

Συζητήσαμε και μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες, θα υπάρχει αναλυτική ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς, καθώς και από τους φορείς της πόλης».

 

 

φωτο Θ.Ελμάζης

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ