Ο Μητσοτάκης απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτεί στο Κοινοβούλιο» - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Ο Μητσοτάκης απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτεί στο Κοινοβούλιο»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή αναφέρθηκε «Οι υπουργοί προσέρχονται σταθερά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο όλων των βουλευτών. Ο ίδιος φρόντισα να δίνω το «παρών»σ’ όλες τις κρίσιμες συνεδριάσεις, μετέχοντας στις συζητήσεις των νομοσχεδίων».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως «Η κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτεί στο Κοινοβούλιο», παράλληλα όμως πρόσθεσε ότι «έχει χρέος να «βουλεύεται» και να «διαβουλεύεται». Να σκέπτεται και να συνθέτει απόψεις».

Ο πρωθυπουργός στη συνέχει της ομιλίας του αναφέρθηκε στην υπόθεση της Novartis «Αυτή ακριβώς η αντίληψη για την αυτονομία της κοινοβουλευτικής δράσης απέναντι σε εκείνη της εκτελεστικής εξουσίας, είναι που αιφνιδίασε ευχάριστα τους πολίτες. Αλλά και προκάλεσε τόση αμηχανία στους αντιπάλους μας. Θα χρειαστούν, για παράδειγμα, αρκετό καιρό μέχρι να αντιληφθούν γιατί η Κυβέρνηση, σεβόμενη το Σύνταγμα, άφησε στη Βουλή την πρωτοβουλία στην υπόθεση Novartis.

Διότι, δυστυχώς, εκείνοι που, ως κυβέρνηση χθες, προανήγγειλαν δήθεν πολιτικά σκάνδαλα, προαποφάσιζαν διώξεις και επιστράτευαν ψευδομάρτυρες, δεν αντιλαμβάνονται ότι κάτι άλλαξε στην Ελλάδα. Και αυτοί που με θράσος έστηναν 10 κάλπες στη Βουλή για να σπιλώσουν αντιπάλους,δεν συνειδητοποιούν ότι τώρα υπάρχει μία κυβέρνηση που δεν παρεμβαίνει ούτε στα καθήκοντα του Κοινοβουλίου, ούτε της Δικαιοσύνης. Ελπίζω μόνο να το καταλάβουν τουλάχιστον μέσα σε αυτήν την τετραετία».

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «Είναι αλήθεια ότι στις 100 πρώτες μέρες της κυβέρνησής μας έγιναν πολλά. Και σ’ αυτό το έργο, όλοι εσείς,οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπήρξατε πρωταγωνιστές:

– Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο μας νομοσχέδιο αφορούσε τη βελτίωση της ποιότητας της διακυβέρνησης και του κράτους.

Τώρα το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται τακτικά θέτοντας τους στόχους μίας κυβέρνησης που λειτουργεί με χρονοδιαγράμματα. Αλλάμε 30% λιγότερους Γενικούς Γραμματείς και λιγότερους μετακλητούς υπαλλήλους.

– Μειώσαμε αμέσως κατά 22% μεσοσταθμικάτον ΕΝΦΙΑ -νωρίτερα από όσο είχαμε υποσχεθεί- για να ανακουφίσουμε τα νοικοκυριά παντού στην Ελλάδα.

Και ήδη στο σχέδιο του Προϋπολογισμού,ο φορολογικός συντελεστής για τα χαμηλά εισοδήματα πέφτει από το 22% στο 9%. Στις επιχειρήσεις, από 28% στο 24%. Και στα μερίσματα, από 10% στο 5%.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι, για παράδειγμα, ένας ελεύθερος επαγγελματίας ή αγρότης με εισόδημα 7.000 ευρώ, μέχρι σήμερα πλήρωνε φόρο 1.540 ευρώ το χρόνο. Ενώ τώρα, θα πληρώνει 630 ευρώ. Δηλαδή, θα έχει όφελος 910 ευρώ. Και αν προστεθεί και το κέρδος από την μείωση του ΕΝΦΙΑ, τότε το όφελός του ανεβαίνει στα 1.010 ευρώ! Να, λοιπόν, ποιος είναι με τους αδύναμους και ποιος είναι με τις ελίτ».

Ακόμα ο πρωθυπουργός είπε ότι «Με καίριες νομοθετικές παρεμβάσεις εξαλείψαμε,επίσης, πολλές δυσλειτουργίες που κακοφόρμιζαν: Το άσυλο της βίας και της παρανομίας καταργήθηκε. Και η δημοκρατία επέστρεψε στα πανεπιστήμια! Δήμοι και περιφέρειες απελευθερώθηκαν από τα δεσμά της αδιέξοδης απλής αναλογικής. Άνοιξε ξανά η διαδικασία εξέτασης των υποψηφίων οδηγών. Καταργήθηκε το «φακέλωμα» των εργαζομένων, ώστε να διευκολύνονται οι προσλήψεις.

Και η Ελλάδα έπαψε να πληρώνει πρόστιμα,ψηφίζοντας, επιτέλους, τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Στο ίδιο διάστημα, απασφαλίσαμε την ωρολογιακή βόμβα της ΔΕΗ την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε στα όρια της κατάρρευσης, θέτοντας φιλόδοξους στόχους για την γρήγορη απολιγνιτοποίηση του ενεργειακού μίγματος της χώρας μέχρι το 2028. Αυτή είναι η δική μας «πράσινη» απάντηση σε όσους θυμήθηκαν όψιμα την οικολογία. Και που λένε πολλά λόγια περί «καθαρής» οικονομίας, αλλά εξακολουθούν να βρωμίζουν τις πόλεις με τις αφίσες τους».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ