Ο Μητσοτάκης επανέλαβε… Μητσοτάκη: «Το όνομα Μακεδονία θα ξεχαστεί»! - Karfitsa.gr
Slider Άρθρα

Ο Μητσοτάκης επανέλαβε… Μητσοτάκη: «Το όνομα Μακεδονία θα ξεχαστεί»!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Του Νίκου Ι. Νικολόπουλου*

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να παριστάνει τον… όψιμο Μακεδονομάχο, μόνο και μόνο γιατί αντιλαμβάνεται το μέγεθος της εκλογικής απώλειας που θα συνιστούσε για τον ίδιο η αντίθεσή του με το αίσθημα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Ωστόσο, ακόμα και ανάμεσα στους λεονταρισμούς περί καταψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών, έδειξε ότι διόλου δεν ενδιαφέρεται για την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια ενώ επίσης, μάλλον εύχεται – και με τον τρόπο του πιέζει – Αμερικάνους, Γερμανούς και όλους τους άλλους, να επιταχυνθούν οι εξελίξεις και να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή η συμφωνία, ώστε να μην βρεθεί ο ίδιος στη δύσκολη θέση να… καταπιεί τους λεονταρισμούς του και επικυρώσει τη συμφωνία.

Προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από τη σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία και μελλοντικά να πει: «Τι να κάνουμε; Η συμφωνία επικυρώθηκε και δεν μπορούμε να την αλλάξουμε…» αντί να μπει στη βάσανο μίας «διαπραγμάτευσης από την αρχή» – όπως είπε στην ομιλία του – που όμως θα αποτελέσει και την πρώτη μεγάλη του… αποκαθήλωση. Θλίβομαι βαθύτατα γιατί ο σημερινός Πρόεδρος της ΝΔ, ουσιαστικά ασπάζεται την ατυχέστατη άποψη του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ότι «σε δέκα χρόνια κανένας δεν θα θυμάται το όνομα» και έδειξε, ότι δεν τον ενδιαφέρει η παράδοση της ονομασίας πίσω από την οποία όμως βρίσκεται η επίσης παράδοση της «μακεδονικής ταυτότητας» και της «μακεδονικής γλώσσας».

Γι’ αυτό και επισημαίνω πως η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι υποκριτική και εθνικά επιζήμια, τόσο όσο και η συμφωνία της κυβέρνησης. Ας αναλογιστούν όλοι, τι σημαίνει άραγε, ότι «το βασικό πρόβλημα στη συμφωνία είναι στη γλώσσα και την εθνότητα», από τη στιγμή που οι Σκοπιανοί παίρνουν το όνομα «Μακεδονία»; Σάμπως, δηλαδή, σε μία χώρα που αποκαλείται «Μακεδονία» θα μπορούν να υπάρχουν «μη Μακεδόνες»;

Από τη στιγμή που ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για τη «σύνθετη ονομασία», προφανώς και δεν νοιάζεται, ούτε για την ταυτότητα ή τη γλώσσα. Αυτή είναι η αλήθεια. Όμως… κραυγάζει, μήπως και χρεωθεί την υπόθεση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ανακηρυχτεί «αθώος του αίματος».

Μόνο που οι πραγματικοί και σοβαροί Έλληνες πατριώτες καταλαβαίνουν… Αντιλαμβάνονται ότι απλά προσπαθεί να αποφύγει την «καυτή πατάτα» και ότι δεν είναι…. Καραμανλής που θα θέσει ποτέ βέτο στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. για τα Σκόπια. Με μισόλογα και «ντρίμπλες» όμως, δεν στέκονται τα έθνη. Και πολύ περισσότερο, ούτε μεγαλώνουν, ούτε ανακτούν την ισχύ και την αξιοπιστία τους. Δυστυχώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν μπορεί να σηκώσει ούτε την Ελλάδα, αλλά ούτε και την κεντροδεξιά παράταξη στις πλάτες του».

*Ο κ. Νικολόπουλος είναι Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ