Ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου – "Έχω πλήρη συνείδηση του βάρους και της ευθύνης που αναλαμβάνω" - Karfitsa.gr
Slider Επικαιρότητα Πολιτική

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου – “Έχω πλήρη συνείδηση του βάρους και της ευθύνης που αναλαμβάνω”

«Αξιότιμη κ. Πρόεδρε, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βούλης και Έπειτα από σχετική ομότιμη απόφαση του Κοινοβουλίου, έχω την τιμή να σας ανακοινώσω την εκλογή σας στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Η πρόταση της ΚΟ ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη έτυχε ευρύτατης αποδοχής 261 ψήφων», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι η ψηφοφορία στην ολομέλεια επικυρώνει την «ενωτική και αξιοκρατική υποψηφιότητά σας».

Παίρνοντας τον λόγο η κ. Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής και το σύνολο των βουλευτών.

Δεσμεύτηκε ότι με βάση το Σύνταγμα θα επιδιώξει τη μέγιστη συνεργασία με την κυβέρνηση και την Βουλή για την εξυπηρέτηση των σκοπών της πατρίδας.

Αναφέρθηκε στη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, στην οικονομική κρίση, την κλιματική αλλαγή, το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Ως βασικούς στόχους έθεσε την προστασία των αδύναμων, την ανάπτυξη της εκπαίδευσης, της υγείας, την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και την αξιοποίηση πολιτιστικού πλούτου.

Καταλήγοντας επισήμανε ότι «θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του συνταγματικού μου ρόλου».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ