Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για τη συζήτηση στο ΥΜΑΘ - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για τη συζήτηση στο ΥΜΑΘ

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, από νωρίς το πρωί, συγκεντρώθηκαν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία που κατέληξε στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και ζήτησαν συνάντηση με την υφυπουργό Κατερίνα Νοτοπούλου. Η είδηση ότι η κ. Νοτοπούλου έλειπε, προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ολιγόλεπτη ένταση με τα ΜΑΤ. 

Λίγο μετά τις 11:30, έφτασε στο ΥΜΑΘ ο υπουργός Υγείας, ο οποίος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων και άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο της Υγείας.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μίλησε για τη συζήτηση που είχε με τον κ. Ξανθό:

«Υπάρχει μια διαφορά, μπορώ να πω, με τον έτερο υπουργό, τον κ. Πολάκη, από τον κ. Ξανθό, ο οποίος τουλάχιστον ο ίδιος παραδέχεται ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, τα οποία προκύπτουν από τη χρηματοδότηση και την υποστελέχωση. Δεν μπορεί να υπάρξει Δημόσιο Σύστημα Υγείας με 4,8% δημόσιες δαπάνες. Αναφέραμε αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Μακεδονίας, παραδέχτηκε τα προβλήματα, εκεί όμως που διαφωνήσαμε είναι ότι ο ίδιος ο Υπουργός λέει ότι κάνει προσλήψεις, αλλά εμείς, με συγκεκριμένα στοιχεία, αναδείξαμε ότι τα νοσοκομεία δεν έχουν γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, δεν έχουν χρήματα να συντηρήσουν τις υποδομές και τον εξοπλισμό.

Κινδυνεύουν οι ασθενείς, εξάλλου είχαμε περιστατικά που έχασαν τη ζωή τους ασθενείς, εξαιτίας αυτών των εγκληματικών ελλείψεων που υπάρχουν στον τομέα της Υγείας. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει σοβαρά να επιλύσει τα προβλήματα, να αυξήσει την κρατική χρηματοδότηση. Βλέπει τα ζητήματα με επικοινωνιακό τρόπο, εμείς σε αυτό διαφωνούμε».

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ