Ο ρόλος της Εγνατία Οδού ΑΕ στην ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας - Karfitsa.gr
Αρθρογραφία – Μόνιμες στήλες

Ο ρόλος της Εγνατία Οδού ΑΕ στην ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας

photo eurokinissi.gr

Του Απόστολου Αντωνούδη

H Βόρειος Ελλάδα κατέχει μία ιδιαίτερη γεωστρατηγική θέση στα Βαλκάνια αλλά και στην Ευρώπη που στο παρελθόν χρησιμοποίησε με επιτυχία αλλά τις τελευταίες δεκαετίες έχει απολέσει. Με την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού και σε μεγάλο μέρος των κάθετων αξόνων της, με τις επενδύσεις στα λιμάνια της χώρας δίνεται μία μοναδική δυνατότητα να επανακάμψει, να βάλει τη σφραγίδα της και να αποτελέσει τον καταλύτη ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας και συνολικά της χώρας μας. Αυτό για να γίνει χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας που θα διατρέχει όλους όσους ζουν και δραστηριοποιούνται στον τόπο μας. Ο κόσμος αλλάζει γύρω μας με αυξανόμενη ταχύτητα και η προσαρμογή στις νέες συνθήκες, η ευελιξία που θα πρέπει να δείξουμε αποτελούν τα προαπαιτούμενα μιας νέας ανάπτυξης που θα πρέπει να βασιστεί στις νέες τεχνολογίες, στην καινοτομία και στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας.

Οι προτάσεις και οι νέες ιδέες είναι καλοδεχούμενες και συμβάλουν στο να αποκτήσει μια νέα αναπτυξιακή ατζέντα η χώρα.  Η ανάπτυξη των λιμανιών, η ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων, η άμεση και ταυτόχρονα ταχύτερη μεταφορά των προϊόντων στις αγορές της Ευρώπης και όχι μόνο, οι συνδυασμένες μεταφορές, η αξιοποίηση του ενεργειακού αλλά και πολιτιστικού αποθέματος της, δημιουργούν τις προοπτικές ανάδειξης της Βόρειας Ελλάδας σε οικονομικό κέντρο Βαλκανικής δραστηριότητας.

Εδώ ο ρόλος της Εγνατία οδού ΑΕ έρχεται να συμβάλλει στη κοινή προσπάθεια των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας και να αναδειχθεί ως το εργαλείο εκείνο που σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους Δήμους της να βοηθήσει στην απορρόφηση πόρων μέσα από την ταχύτερη ολοκλήρωση μελετών και έργων. Σε αυτό φυσικά την κύρια συνεισφορά έχουν τα στελέχη της Εταιρίας που με την τεράστια εμπειρία αλλά και τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει τις δύο τελευταίες δεκαετίες υλοποιώντας μια σειρά από πολύ σύνθετα και ιδιαίτερων απαιτήσεων  έργα συμβάλουν αποφασιστικά στην ολοκλήρωση τους. Η δεκαετής δραστηριότητα επίσης της Εταιρίας στα Βαλκάνια διευκολύνει μέσω των συνεργασιών που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια τις οικονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες  της χώρας στα Βαλκάνια. Για τη Θεσσαλονίκη ειδικότερα οι προοπτικές της είναι εξαιρετικές αρκεί να πάψει να έχει το βλέμμα της στραμμένο στην Αθήνα και να το στρέψει στις γείτονες χώρες του Βορρά και στην ενδοχώρα των Βαλκανίων. Η σημερινή συγκυρία αποτελεί την ευκαιρία της που δεν πρέπει να απολέσει.

*ο κ.Αντωνούδης είναι Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ»

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ