Ο ρόλος της οικογένειας - Karfitsa.gr
Χαλαρά

Ο ρόλος της οικογένειας

Οικογένεια είναι για τον καθένα μας οι γονείς και τα αδέρφια. Και μετά όλοι οι άλλοι, συγγενείς και λοιποί. Η οικογένεια, είναι αυτή που μας φέρνει στον κόσμο, η μάνα είναι ο άνθρωπος που μας δίνει το δικαίωμα και την ευκαιρία στη ζωή. Και έρχεται και ο ρόλος του πατέρα, διόλου ευκαταφρόνητος και όχι λιγότερο σημαντικός.

Είναι οι μόνοι αυστηρά υπεύθυνοι για εμάς και οι πιο κοντινοί μας άνθρωποι. Είμαστε αίμα τους, σάρκα από τη σάρκα τους.

Από τη στιγμή που κάποιος αποφασίζει να γίνει γονέας, ζει και υπάρχει για το παιδί του, 24 ώρες το 24ωρο οφείλει να είναι εκεί για αυτό, να το προστατεύει, να το μεγαλώνει, να το φροντίζει, να το υπερασπίζεται. Είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται δίπλα του και να το στηρίζει πρακτικά και ηθικά, να το ενθαρρύνει πάντα με όποιο τρόπο και μέσο διαθέτει.

Το ίδιο θα κάνει και το παιδί για τους γονείς του, όταν έρθει η ώρα, όταν πια θα είναι εκείνοι οι ανήμποροι να φροντίσουν και να στηρίξουν τον εαυτό τους κι εκείνο θα είναι δυνατό και έτοιμο να αναλάβει τη δική τους «ευθύνη», όταν θα αντιστραφούν οι ρόλοι και θα οφείλει αυτό να είναι δίπλα τους μέχρι τέλους, στήριγμα και ασφάλεια. Θα έρθει η ώρα να τους ξεπληρώσει όσα έκαναν για αυτό, να δείξει την ευγνωμοσύνη και την αγάπη του αντίστοιχα και να επιστρέψει απλόχερα όλα όσα του είχαν χαρίσει, αν και εφόσον τα είχε λάβει.

Ήρθε γιατί μια μάνα και ένας πατέρας πήραν την ευθύνη του και επέλεξαν να το μεγαλώσουν. Σωστά ή όχι, κανείς δεν μπορεί να το κρίνει. Αυτό όμως που μπορεί να κρίνει είναι το πώς και πόσο στάθηκαν δίπλα σου, το αν σε στήριξαν, το αν σε αποδέχτηκαν, το αν σου έδωσαν φτερά για να πετάξεις ανεξάρτητα ποια κατεύθυνση επέλεξες. Όταν εσύ ο ίδιος με τη συμπεριφορά σου, τον αρνητισμό και τη σκληρότητα ψυχής υψώνεις ένα τείχος ανάμεσα στη σχέση με το παιδί σου και παύεις να είσαι η παρηγοριά, το καταφύγιο, το μέρος για να στραφεί όταν δεν έχει πού αλλού να πάει…. Ο θεσμός και η αξία της οικογένειας είναι ότι μας έχει απομείνει. Ας μην αφήσουμε κι αυτό να χαθεί.

Να μάθουμε να προσέχουμε αυτούς που αγαπάμε και να είμαστε πάντα εκεί για αυτούς, να τους στηρίζουμε σε ότι κι αν αποφασίζουν, σε ότι κι αν γαληνεύει την ψυχή τους και να ανοίγουμε πάντα την αγκαλιά μας για αυτούς.

Από τη ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ