Ο Τάκης Θεοδωρικάκος για τις επικείμενες προσλήψεις στο Δημόσιο - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος για τις επικείμενες προσλήψεις στο Δημόσιο

Για τις επικείμενες προσλήψεις στο δημόσιου, που συζητήθηκαν κατά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Πανικοβάλατε τον κόσμο ότι θα προσλάβουμε ποιος ξέρει πόσους και θα πέσουμε έξω», είπε χαριτολογώντας ο υπουργός στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και εξήγησε ότι τα έτη 2018 και 2019 θα έχουν αποχωρήσει 20.300 μόνιμοι υπάλληλοι του δημοσίου.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι οι τομείς της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας και τα κοινωνικά προγράμματα της τοπικής αυτοδιοίκησης που «υλοποιούνται ισοσταθμίζοντας τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν φύγει από το δημόσιο αυτή τη διετία».

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε στις 19.700 προσλήψεις που θα γίνουν περιλαμβάνονται εκείνες που είχαν ήδη προγραμματιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, η πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών που ήδη έχουν γίνει επί διακυβέρνησης ΝΔ, καθώς και οι 1.700 που θα γίνουν στις υπηρεσίες που σχετίζονται με τη διαχείριση του προσφυγικού.

«Επίσης εκτός από αυτές, υπάρχουν μια σειρά προσλήψεις που έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα ότι είναι έξω από του κανόνα ένα προς ένα, διότι πληρώνονται από τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων. Αυτός είναι ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι, οι 4.500 στην ειδική αγωγή (…) καθώς και ένας σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών που πρέπει να προσληφθούν» για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν μέσα στα σχολεία.

Τέλος ο «Φιλόδημος» στις 31 Δεκεμβρίου – Τι θα γίνει με τα προγράμματα

Ο υπουργός Εσωτερικών, τόνισε ότι το πρόγραμμα «Φιλόδημος» τελειώνει στο τέλος του 2019 και τα έργα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βρίσκονται σε φάση εξέλιξης ή έχουν προετοιμαστεί θα γίνει προσπάθεια να γίνουν με άλλη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

«Θα συνεργαστούμε με το υπουργείο Ανάπτυξης και με τις Περιφέρειες, ώστε να μεταφέρουμε αυτά τα έργα από ένα πρόγραμμα που δεν είχε πόρους στα περιφερειακά προγράμματα και στα τομεακά του ΕΣΠΑ, ώστε να μπορέσουν τα σημαντικά από αυτά να γίνουν με άλλη χρηματοδότηση», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση πως νομοθέτησε το πρόγραμμα «Φιλόδημος» που θα προχωρούσε 502 έργα ύψους έως 1 δισ. 250 εκατ. ευρώ χωρίς διασφαλισμένους πόρους. Εξήγησε ότι οι πόροι του προγράμματος θα προέρχονταν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων που θα τους δάνειζε στους δήμους και η αποπληρωμή θα γινόταν από το υπουργείο Εσωτερικών με πηγή των χρημάτων την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, προσκόμισε τη Δανειακή Σύμβαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων, που αναμορφώθηκε τον Ιούνιο του 2017 η οποία προβλέπει ποσό 134 εκατ. ευρώ.

«Ποια είναι η αλήθεια για το τι έχει συμβεί: Ή προηγούμενη κυβέρνηση όντας σε πολύ μεγάλη απόσταση από τα προβλήματα των δήμων, απούσα από τα θέματα της αυτοδιοίκησης, έταζε στους δήμους έργα για τα οποία δεν υπήρχαν οι αντίστοιχοι διασφαλισμένοι πόροι», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Κατηγόρησε μάλιστα την προηγούμενη κυβέρνηση πως γνώριζε πως οι πόροι δεν είναι διασφαλισμένοι αλλά υπολόγιζε ότι δεν θα μπορέσουν οι δήμοι να άνουν τα έργα «γιατί τους είχαν διαλύσει τους μηχανισμούς υλοποίησης και συνεπώς δεν θα υπήρχαν και διαμαρτυρίες».

Πηγή: skai.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ