Ο Τουσκ προειδοποιεί Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία ότι θα περιμένουν για την ένταξή τους στην Ε.Ε. - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Ο Τουσκ προειδοποιεί Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία ότι θα περιμένουν για την ένταξή τους στην Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, προειδοποιώντας ωστόσο ότι δεν θα ληφθούν βιαστικές αποφάσεις.

Ο Τουσκ δήλωσε ότι οι δύο χώρες έχουν κάνει ό,τι απαιτείται για την ευρωπαϊκή ένταξή τους, ωστόσο υπάρχουν χώρες, όπως η Γαλλία και η Ολλανδία, οι οποίες τάσσονται ακόμη κατά.

«Πιστεύω προσωπικά πως μόνο μία απόφαση μπορεί να ληφθεί, να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, όπως συνιστά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε ο Τουσκ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πεντάροφσκι, στις Βρυξέλλες.

«Οφείλω ωστόσο να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Δεν είναι όλα τα κράτη-μέλη έτοιμα να λάβουν την απόφαση να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις αυτές μέσα στις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Το ζήτημα σήμερα δεν είναι το αν, αλλά το πότε», τόνισε ο Τουσκ. «Είμαι επιφυλακτικός επειδή γνωρίζω πως η επίτευξη συναίνεσης μεταξύ των 28 κρατών μελών χρειάζεται μερικές φορές περισσότερο χρόνο απ’  ό,τι θα επιθυμούσα», σημείωσε.

Οι ηγέτες της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας βρίσκονται στις Βρυξέλλες για να προωθήσουν τις υποθέσεις τους, πριν από τη συνάντηση υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο την επόμενη εβδομάδα, κατά την οποία θεωρητικά θα μπορούσσαν να πάρουν το  πράσινο φως.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ