Ο φυσικός τρόπος να ξεβουλώσεις την μπανιέρα σου - Karfitsa.gr
Ευ Ζην

Ο φυσικός τρόπος να ξεβουλώσεις την μπανιέρα σου

Η μπανιέρα τυχαίνει να βουλώνει αρκετές φορές μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, και αυτό είναι κάπως λογικό, εάν σκεφτείς πόσα μαλλιά χάνουμε σε κάθε λούσιμο.

Βέβαια, υπάρχει τρόπος να ξεβουλώσεις τη μπανιέρα σου με φυσικό τρόπο και με υλικά που έχεις μέσα στην κουζίνα σου. Θα χρειαστείς μόνο ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα, ένα φλιτζάνι χυμό λεμονιού ή ξύδι και βραστό νερό.

Προτού ξεκινήσεις, βεβαιώσου πως η αποχέτευσή σου έχει στραγγίσει πλήρως από τα περιττά νερά. Ρίξε λίγο από το βραστό νερό (θα βοηθήσει να διώξει τις περιττές ουσίες που έχουν συσσωρευτεί) και άφησε το και πάλι να στραγγίσει τελείως. Στη συνέχεια, ρίξε μέσα στο σιφόνι της μπανιέρας τη μαγειρική σόδα. Προσπάθησε να τη ρίξεις όλη μέσα στη μπανιέρα και στον αγωγό της αποχέτευσης.

Έπειτα με σχετικά αργό ρυθμό ρίξε μέσα τον χυμό λεμονιού (ή το ξύδι). Ο χυμός θα προκαλέσει μια αντίδραση με τη σόδα, και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αφρίσει και να φουσκώσει.

Κάλυψε το σιφόνι με μια πετσέτα που δεν χρησιμοποιείς, γιατί δεν θέλουμε να ανέβει προς τα πάνω, αλλά να βρει δίοδο στο εσωτερικό και να φύγει προς τα κάτω. Πρέπει να αφήσεις την πετσέτα επάνω στο σιφόνι περίπου 30 λεπτά, έτσι ώστε η δράση αφρισμού να διασπάσει το φράγμα.

Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά βγάλε το ρούχο από πάνω και σιγά σιγά ρίξε αρκετό ζεστό νερό για να ξεπλύνεις το σιφόνι εσωτερικά. Έπειτα η μπανιέρα σου θα είναι σαν καινούργια και με κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ