Ο «χάρτης» των δημοτικών συμβουλίων στο νομό Θεσσαλονίκης - Karfitsa.gr
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 Θεσσαλονίκη

Ο «χάρτης» των δημοτικών συμβουλίων στο νομό Θεσσαλονίκης

Με τις δυσκολίες που ανακύπτουν από την εφαρμογή της απλής αναλογικής στη διοίκηση των δήμων, αρκετές αναμένονται οι συνεργασίες που θα αναπτυχθούν μετά την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών συμβουλίων στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης. Η Karfitsa παρουσιάζει τον «χάρτη» των νέων δημοτικών συμβουλίων στο νομό, πλην του κεντρικού δήμου, όπως διαμορφώθηκε από τα αποτελέσματα των εκλογών.

Από τη ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Από την πρώτη Κυριακή ξεκαθάρισε η επανεκλογή του εν ενεργεία δημάρχου Λάζαρου Κυρίζογλου στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ο συνδυασμός του οποίου πήρε 23 έδρες στο 33μελές δημοτικό συμβούλιο. Έξι έδρες κατέλαβε ο Γιώργος Κυριλλίδης, δυο έδρες ο Ιωάννης Νοτάκης και από μία έδρα πήρε ο Ηλίας Σμήλιος και η Σοφία Καρασαρλίδου.

Δήμος Βόλβης

Άνετη ήταν η επικράτηση του Διαμαντή Λιάμα στο δήμο Βόλβης, καθώς ο εν ενεργεία δήμαρχος εξασφάλισε την επανεκλογή του από την πρώτη Κυριακή. Στο 27μελές δημοτικό συμβούλιο η διοικούσα παράταξη καταλαμβάνει 15 έδρες με τις υπόλοιπες 12 να καταμερίζονται στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ο Δημήτρης Στοίτσας εκλέγει οκτώ δημοτικούς συμβούλους, ο Θεοχάρης Ελευθεριάδης εκλέγει δύο δημοτικούς συμβούλους, η Βασιλική Πολυζωίδου λαμβάνει μία έδρα όπως επίσης και ο Ιωάννης Βαλερής.

Δήμος Δέλτα

Η σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δέλτα  με συνολικά 33 δημοτικούς συμβούλους, που θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου απαρτίζεται από πολλές παρατάξεις. Επτά έδρες παίρνει προς το παρόν η παράταξη του νέου δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη. Από την παράταξη του απερχόμενου δημάρχου Ευθύμιου Φωτόπουλου εξελέγησαν άλλοι οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι. Ο Γιώργος Γλώσσης κερδίζει επτά έδρες, ενώ με άλλους τέσσερις δημοτικούς συμβούλους θα συμμετέχει ο Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος. Ο Σπύρος Σταματάκης θα έχει άλλες δύο έδρες, ενώ η Πασχαλίνα Χατζηκυριάκου συμμετέχει στο νέο δημοτικό συμβούλιο με άλλον έναν σύμβουλο. Ο δήμαρχος Δέλτα αποκάλυψε στην Καρφίτσα ότι ζήτησε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης επανακαταμέτρηση για τους συνδυασμούς καθώς χάνει μία έδρα για μόλις 16 σταυρούς.

Δήμος Θερμαϊκού

Το νέο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού θα απαρτίζεται από 33 μέλη που κατανέμονται στις δημοτικές Ενότητες Επανομής, Θερμαϊκού και Μηχανιώνας. Ο συνδυασμός «Θερμαγικός» με επικεφαλής τον Γιώργο Τσαμασλή, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος, εκλέγει 10 δημοτικούς συμβούλους. Ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο με άλλους 10 συμβούλους, ο Θόδωρος Τζέκος εκλέγει άλλους τρεις  δημοτικού συμβούλους, ενώ ο Γιώργος Χατζηβαλάσης ακόμη έναν σύμβουλο, όπως επίσης και ο Σίμος Καψάλας και ο Νίκος Παράσχου. Επίσης, εκλέγονται οι επικεφαλής συνδυασμών Ντίνα Μώραλη και Δημήτρης Καπλάνης.

Δήμος Καλαμαριάς

Με δέκα δημοτικούς συμβούλους μπαίνει στο δημοτικό συμβούλιο με τα 41 μέλη ο νέος δήμαρχος  Γιάννης  Δαρδαμανέλης. Ο απερχόμενος δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης εκλέγει άλλους 13 δημοτικούς συμβούλους, ο Άρης Τεμεκενίδης εκλέγει άλλους 5 δημοτικούς συμβούλους, ο Άβραάμ Περσίδης άλλους 3 δημοτικούς συμβούλους, ενώ ο  Δημήτρης Αρκούδης εκλέγει άλλους 2 δημοτικούς συμβούλους όπως και ο Βικέντιος Αντωνάκης, ενώ  ο επικεφαλής Θόδωρος Βολτσίδης είναι μόνος στο δημοτικό συμβούλιο. Η επικράτηση του Γιάννη Δαρδαμανέλη σηματοδότησε την αλλαγή στο δήμο μετά από σχεδόν μισό αιώνα, με τη ΝΔ να λαμβάνει για πρώτη φορά την κυριαρχία του συγκεκριμένου δημαρχιακού θώκου.

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου

Στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, ο νέος δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός καταλαμβάνει 15 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο.  Από τον συνδυασμό του Γιάννη Καμαρινού εκλέγονται  14 δημοτικοί σύμβουλοι. Από τον συνδυασμό του απερχόμενου δημάρχου εκλέγονται 8 υποψήφιοι και από τον συνδυασμό του Νίκου Ζύγα τρεις δημοτικοί σύμβουλοι. Τέλος, από τον συνδυασμό του Ιωάννη Γιαννακόπουλου εκλέγονται δύο δημοτικοί σύμβουλοι.

Δήμος Λαγκαδά

Στο δημοτικό συμβούλιο Λαγκαδά που απαρτίζεται από 41 δημοτικούς συμβούλους, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ιωάννης Ταχματζίδης καταλαμβάνει 14 έδρες, η Ελπινίκη Ανδρεάδου άλλες οκτώ έδρες, ο  Γιάννης Αναστασιάδης άλλους πέντε δημοτικούς συμβούλους. Στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου θα βρεθεί ακόμα η Μαρκέλλα Σταυρίδου μαζί  με άλλους τέσσερις δημοτικούς συμβούλους κι ο  Θεόδωρος Τσιαμπάζης μαζί με άλλους τρεις. Επίσης, η Χρύσα Σάμου καταλαμβάνει δύο έδρες και ο Φίλιππος Γεωργουδάκης μία έδρα.

Δήμος Παύλου Μελά

Σύμφωνα με το Πρωτοδικείο, ο επανεκλεγείς δήμαρχος, Δημήτρης Δεμουρτζίδης καταλαμβάνει 15 έδρες, ο Γιώργος Λίλτσης  11 έδρες, η Σίσσυ Φραγκοπούλου έξι έδρες, ο Δημήτρης Δεληγιάννιδης πέντε έδρες, ο Μάριος Παλαντζάς τρεις έδρες και ο Άρης Ιακωβίδης μία έδρα. Μετά από  αίτημα που κατέθεσε ο Γιώργος Λίλτσης στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ζητώντας επανακαταμέτρηση ψήφων (για διαφορά 78 ψήφων από τον Δ. Δεμουρτζίδη), αναμένεται να προκύψει εκ νέου ο αριθμός των ψήφων με ή χωρίς διαφορετικό αποτέλεσμα.

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη

Το μεγάλο ποσοστό του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη του δίνει μεγάλο αριθμό εδρών, συγκεκριμένα 29 τον αριθμό, στο 41μελές δημοτικό συμβούλιο. Με τρεις έδρες εισέρχεται στο δημοτικό συμβούλιο η Ελένη Ρουσάκη. Τρείς έδρες καταλαμβάνει ο Γιώργος Αντωνόπουλος, όπως τρεις έδρες παίρνει και ο συνδυασμός του Κωνσταντίνου Καρπούζη. Τέλος, τρεις έδρες παίρνει και ο Οδυσσέας Μααίτα.

Δήμος Νεάπολης – Συκεών

Ο συνδυασμός του επανεκλεγέντος από την πρώτη Κυριακή δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη καταλαμβάνει 23 από τις συνολικά 41 έδρες του δημοτικού συμβουλίου. Οκτώ έδρες λαμβάνει ο Ηλίας Ζάχαρης, έξι έδρες ο Λάζαρος Ωραιόπουλος, δύο έδρες ο Χαράλαμπος Βελλής και δύο έδρες ο Γιάννης Λαθήρας.

Δήμος Θέρμης

Ο νυν δήμαρχος Θόδωρος Παπαδόπουλου εκλέγει συνολικά 18 δημοτικούς συμβούλους από τους 33 που απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο. Ο συνδυασμός της Άννας Τσιφτελίδου εκλέγει πέντε δημοτικούς συμβούλους. Ο συνδυασμός του Χρήστου Φάσσα εκλέγει πέντε δημοτικούς συμβούλους. Ο συνδυασμός του Κωνσταντίνου Μπίκου εκλέγει δύο δημοτικούς συμβούλους. Ο συνδυασμός του Φάνη Καρκατζούνη εκλέγει δύο δημοτικούς συμβούλους και ο συνδυασμός του Δημήτρη Βλαχομήτρου έναν.

Δήμος Χαλκηδόνας

Ο νικητής των εκλογών Σταύρος Αναγνωστόπουλος λαμβάνει 12 έδρες στο 33μελές δημοτικό συμβούλιο. Ο Μάκης Μηντσιούδης θα έχει εννέα δημοτικούς συμβούλους, η παράταξη του Κωνσταντίνου Σαραφίδη επτά, του Μηνά Μηντζαρίδη τρεις και του Παναγιώτη Μαρκίδη δυο. Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι η παράταξη του εκλεγμένου δημάρχου δεν εκλέγει κανέναν δημοτικό σύμβουλο στην έδρα του δήμου, στα Κουφάλια, καθώς έλαβε χαμηλό αριθμό ψήφων σε σύγκριση με τις αντίπαλες παρατάξεις!

Δήμος Ωραιοκάστρου

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Παντελής Τσακίρης λαμβάνει 8 έδρες στο 33μελές δημοτικό συμβούλιο. Ο συνδυασμός του απερχόμενου δημάρχου Αστέριου Γαβότση έξι έδρες, όπως και ο συνδυασμός του Παντελή Σκαρλάτου. Πέντε έδρες παίρνει ο Ανέστης Πολυχρονίδης, όπως επίσης και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Δύο έδρες λαμβάνει ο Γρηγόρης Εδιρνέλης και μία έδρα ο Άγγελος Θέμελης. Να σημειωθεί ότι ο Αστέριος Γαβότσης, μετά την ήττα του στον Β’ γύρο, παραιτήθηκε τόσο από την ηγεσία της παράταξής του, όσο και από τη θέση του δημάρχου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ