Ο Όμιλος ΟΤΕ βάζει φρένο στη χρήση των πλαστικών μίας χρήσης - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Ο Όμιλος ΟΤΕ βάζει φρένο στη χρήση των πλαστικών μίας χρήσης

-Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας #ZEROPLASTIC καταργούνται σταδιακά τα πλαστικά μίας χρήσης, μπουκάλια, ποτήρια και σακούλες

 Μέτρα για τη σταδιακή κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης σε κτηριακές εγκαταστάσεις και καταστήματα, παίρνει ο Όμιλος ΟΤΕ, συμμετέχοντας στην παγκόσμια κινητοποίηση για τον περιορισμό των πλαστικών αποβλήτων που απειλούν τον πλανήτη.

Αποτέλεσμα εικόνας για πλαστικα

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, με τίτλο #ZEROPLASTIC, η εταιρεία έχει στόχο να καταργήσει τη χρήση των πλαστικών ποτηριών μιας χρήσης στα κυλικεία και εστιατόρια που στεγάζονται στις εγκαταστάσεις της, έως το τέλος του 2019. Επίσης, έχει θέσει ως στόχο την 50% μείωση το 2019 και 75% μείωση το 2020 της χρήσης πλαστικών μπουκαλιών μίας χρήσης. Μέσα στο έτος, οι πλαστικές σακούλες στα καταστήματα COSMOTΕ και ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλη την Ελλάδα θα αντικατασταθούν με χάρτινες, ενώ ο Όμιλος ΟΤΕ έχει δώσει έμφαση και στην ευαισθητοποίηση των εργαζομένων του, πραγματοποιώντας  ενημερωτικές δράσεις για τη μείωση της χρήσης του πλαστικού στην καθημερινότητά τους, αλλά και τις σωστές πρακτικές ανακύκλωσης.

Με τον τρόπο αυτό, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Ομίλου αναμένεται να μειωθεί κατά 500.000 πλαστικά μπουκάλια, 1.200.000 πλαστικά ποτήρια και 1.500.000 πλαστικές σακούλες, δηλαδή πάνω από τρία εκατομμύρια πλαστικά απορρίμματα τον χρόνο.

Με διάρκεια ζωής που μπορεί να φτάσει τα 600 χρόνια, το πλαστικό αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τον πλανήτη και τον άνθρωπο. Σε παγκόσμιο επίπεδο, μόνο το 9% των πλαστικών ανακυκλώνεται, ενώ το υπόλοιπο 91% καταλήγει σε χωματερές, στο περιβάλλον και τη θάλασσα[1]. Σήμερα, σχεδόν το 80% των θαλάσσιων απορριμμάτων είναι πλαστικά μιας χρήσης. Με την πάροδο του χρόνου, τα πλαστικά διασπώνται σε μικρότερα κομμάτια, γνωστά ως «μικροπλαστικά», που καταναλώνονται από θαλάσσια είδη κι έτσι περνούν στην τροφική αλυσίδα.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ