Πάιατ: Η συμφωνία που υπέγραψε ο Ερντογάν με την Λιβύη είναι υποχώρηση από τη σταθερότητα - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Πάιατ: Η συμφωνία που υπέγραψε ο Ερντογάν με την Λιβύη είναι υποχώρηση από τη σταθερότητα

Ο Αμερικάνος Πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρυ Παίατ κατά την διάρκεια του συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου δήλωσε πως είναι σημαντική ευκαιρία η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αμερική. «Φανταστική ευκαιρία που προσφέρει για αναδειχτεί το πόσο έχει αλλάξει η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες και για την αμερικανική δέσμευση να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα πάει μπροστά στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων αλλά και της δημιουργίας θέσεων εργασίας» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα για τα ελληνοτουρκικά, μετά από σχετική ερώτηση σημείωσε: «Πρώτον, η Ελλάδα και οι ΗΠΑ έχουν κοινό, ισχυρό συμφέρον να παραμείνει η Τουρκία “δεμένη” με τη Δύση. Δεμένη με τη Δύση, δεμένη στο ΝΑΤΟ, δεσμευμένη στην ευρωατλαντική συμμαχία. Δεύτερον, έχουμε επανειλημμένα εκφράσει την εκτίμησή μας για τα βήματα τα οποία έχει κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του για να εξασφαλίσουν ότι τα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας είναι ανοιχτά και για να καταστήσει σαφές ότι η Ελλάδα δεν αναζητά κλιμάκωση ούτε εντάσεις. Τέλος θέλω να σημειώσω αναφορικά με αυτό το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης ότι δεν έχουμε δει ακόμη το κείμενο».

Στη συνέχει ο κ. Πάιατ σε ότι έχει να κάνει με την συμφωνία που υπέγραψε ο Ερντογάν με την Λιβύη δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Κάθε συμφωνία πρέπει να βασίζεται στο διεθνές δίκαιο. Αν και δεν έχουμε δει το κείμενο συμφωνίας Λιβύης – Τουρκίας υπάρχει ξεκάθαρη υποχώρηση από την κατάσταση σταθερότητας».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ