Πάνω από 25 επιτυχείς μεταμοσχεύσεις το 1ο τετράμηνο του 2019 - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Πάνω από 25 επιτυχείς μεταμοσχεύσεις το 1ο τετράμηνο του 2019

Ιωάννης Φούζας, Καθηγητής Χειρουργικής και Μεταµοσχεύσεων Α.Π.Θ., Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Μεταµοσχεύσεων, Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο» ανακοίνωσε πως το 1ο τετράμηνο του 2019 διενεργήθηκαν στο Κέντρο Μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου 31 επιτυχημένες μεταμοσχεύσεις.

Συγκεκριμένα, οι 10 μεταμοσχεύσεις που έγιναν αφορούσαν μεταμοσχεύσεις ήπατος με επιβίωση 90%, ενώ οι υπόλοιπες 17 ήταν μεταμοσχεύσεις νεφρού, σε μία περίπτωση από 1 παιδί που έφυγε από την ζωή, και 4 από ζωντανούς δότες με ποσοστό επιτυχίας και επιβίωσης 100%.

Ο κ. Φούζας τόνισε πως αυτά τα ποσοστά επιτυχίας οφείλονται στην μεταμοσχευτική ομάδα αλλά και την υποστήριξη ολόκληρου του νοσοκομείου Ιπποκρατείου Γ.Ν.Θ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του:

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το 1ο τετράμηνο του 2019 διενεργήθηκαν στο Κέντρο Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου Γ.Ν.Θ 31 μεταμοσχεύσεις

– 10 μεταμοσχεύσεις ήπατος με επιβίωση 90%
– 17 μεταμοσχεύσις νεφρού από πτωματικό δότη (η 1 σε παιδί) και 4 από ζώντα δότη (συνολικά 21) με ποσοστό επιτυχίας και επιβίωσης 100%

Τα υψηλά αυτά ποσοστά πρέπει να αποδοθούν σε όλα τα μέλη της μεταμοσχευτικής ομάδας και στην υποστήριξη ολόκληρου του Ιπποκρατείου Γ.Ν.Θ.»

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ