Πέλλα: Αγρότης βρήκε αρχαία κεφαλή στο χωράφι του - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Πέλλα: Αγρότης βρήκε αρχαία κεφαλή στο χωράφι του

*φωτογραφία αρχείου

«Αυτό που βρήκα είναι πολύ όμορφο, πολύ καθαρό, δείχνει τον πολιτισμό. Θέλω να γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα». Ο 77χρονος αγρότης Αναστάσιος Σερεμετίδης έγινε το πρόσωπο της ημέρας στην Κωνσταντινιά Πέλλας. Οργώνοντας το χωράφι του βρήκε μία αρχαία μαρμάρινη κεφαλή, που από την πρώτη εκτίμηση των αρχαιολόγων προέρχεται από τους ρωμαϊκούς χρόνους.

«Όργωνα το χωράφι για να σπείρω και βρήκα αυτό το άγαλμα. Αμέσως πήρα τον πρόεδρο του χωριού και τη Δευτέρα το παραδώσαμε στο μουσείο. Μου είπαν εκεί ότι είναι πολύ σημαντικό, ότι είναι 2.000 χρόνων, είμαι χαρούμενος», ανέφερε ο κ. Σερεμετίδης μιλώντας στην karfitsa.gr.

«Το χωριό είναι ευτυχισμένο», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κωνσταντίας του δήμου Αλμωπίας Αντώνης Κωνσταντινίδης. «Ο άνθρωπος με το που βρήκε το κεφάλι με ειδοποίησε αμέσως. Πήρα την αρχαιολογία και τελικά το έδωσε το πρωί της Δευτέρας. Από το μουσείο μας είπαν ότι είναι της ρωμαϊκής εποχής, αλλά λεπτομέρειες δεν ξέρω», σημείωσε ο πρόεδρος.

Η αρχαία κεφαλή εξετάζεται από αρχαιολόγους της Εφορίας Πέλλας, από την πλευρά των οποίων αναφερόταν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπήρχαν ευρήματα από τη ρωμαϊκή εποχή, παρά μόνον από την εποχή του σιδήρου. Το χωράφι ήδη έχει δεσμευτεί και αναμένεται να εξεταστεί ο χώρος για να γίνουν ανασκαφές.

Κ.Κ.
Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ