Πέννυ Μπαλτατζή: Δεν ακολουθώ καμία συμβουλή - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

Πέννυ Μπαλτατζή: Δεν ακολουθώ καμία συμβουλή

Η φωνή της είναι από εκείνες που τις ακούς και δεν τις ξεχνάς. Η ενέργεια της επί σκηνής είναι πασπαλισμένη με αστρόσκονη και μαγεύει κάθε φορά το κοινό της. Η μουσική της σε ταξιδεύει σε νοερές περιπλανήσεις. Ο λόγος για την Πέννυ Μπαλτατζή. Μετά από έναν δημιουργικό χρόνο το 2019 σίγουρα θα χαραχτεί στην μνήμη της ως ο πιο σημαντικός για εκείνην. Κατά τη διάρκειά του προηγούμενου έτους απέκτησε το πρώτο της παιδί, βιώνοντας το θαύμα της μητρότητας, και παράλληλα κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ, με τίτλο «Ένα Φιλί». Η Πέννυ αρχές του 2020 ετοίμασε έναν νέο κύκλο συναυλιών και μέσα στις πόλεις που θα επισκεφθεί δεν θα μπορούσε να λείπει η Θεσσαλονίκη και έτσι το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου ανεβαίνει στη σκηνή του club του Μύλου για μια εμφάνιση. Λίγο πριν βρεθεί στην πόλη για το live της μίλησε στην Karfitsa για τα όσα θα ακούσουμε από εκείνην και την μπάντα της και τους στόχους της για την υπόλοιπη χρονιά.

Συνέντευξη στη Φιλίππα Βλαστού

Τα σχέδια για το 2020. «Καλή μας χρονιά με κάθετι θαυματουργό, εμπνευσμένο, φωτεινό και ελπιδοφόρο. Με το μεγαλύτερο μου δημιούργημα στην αγκαλιά η σκέψη μου είναι πως τραγούδια πολλά θα έρθουν και θα γίνουν, όμως το παιδάκι μας θα είναι για λίγο καιρό μικράκι. Έτσι προσπαθώ να τον απολαμβάνω κάθε μέρα, να κρατήσω τον θηλασμό για όσο περισσότερο μπορώ και παράλληλα να επανενταχτώ και στα καλλιτεχνικά».

Για το live στον Mylo. «Τα τραγούδια που θα ερμηνεύσω είναι ανατρεπτικά θα έλεγα. Από ποπ μέχρι λαϊκό παλιό κλασσικό. Που χωράνε τα δικά μου θα αναρωτηθείς. Και όμως! Έχουν όλα ταιριάξει και ομογενοποιηθεί».

Μουσική βιομηχανία στην Ελλάδα, τι θα άλλαζε αν μπορούσε. «Θα ενίσχυα την ομαδική δουλειά και τις μπάντες με κονδύλια. Θα άνοιγα κτίρια κατασχεμένα και θα τα έκανα προβάδικα για μουσικούς και ηθοποιούς, ώστε να μη χρειάζεται να πληρώνουμε ενοίκιο για πρόβες. Επίσης θα υποχρέωνα τους μουσικούς προς δική τους εξέλιξη να έχουν υποχρεωτική παρουσία κάποιον ωρών την εβδομάδα και θα τους ασφάλιζα για αυτές.

Συμβουλή ή μότο που ακολουθεί. «Καμία συμβουλή, άλλωστε δεν υπάρχει manual και συνταγή. Μότο ναι, go with the flow. Και με τη διαίσθηση σαφώς».

«Θεσσαλονίκη», τι σκέφτεται; «Βόλτες. Παλιά πόλη, Ροτόντα, αγκαλιές, δυνατά γέλια μέχρι το πρωί, κάστρο. Κατηφόρα που σε βγάζει παραλία, καφέ, κουβέντα και πάλι γέλια…».

Η συνεργασία big dream. «Η κάθε συνεργασία που με κάνει να νιώθω πάλι πρωτάρα, με κάνει περήφανη, με εκστασιάζει και δε με απογοητεύει».

Πως κρατήθηκε ενεργή στα χρόνια της κρίσης; «Δεν ήταν εύκολο. Όμως εδώ μας πέταξαν και εγώ ξέρω να κολυμπάω. Πείσμα, θέληση, ανάγκη, αγάπη… Με αυτά κάνω εύκολες τις δυσκολίες».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ