Πέτσας: Δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο - Karfitsa.gr
Κοινωνία Οικονομία

Πέτσας: Δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο έδωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, «απαντώντας» στις νέες εκκλήσεις του ΔΝΤ για παρεμβάσεις στο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», ξεκαθάρισε ότι αφορολόγητο και συντάξεις δεν θα μειωθούν, ενώ διαβεβαίωσε ότι όσοι λαμβάνουν επικουρικές συντάξεις χαμηλότερες των όσων δικαιούνται – με βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ – θα εισπράξουν τα χρήματα που τους αναλογούν.

Εξήγησε δε, ότι η κυβέρνηση αναμένει ολόκληρη την απόφαση του ΣτΕ, προκειμένου να λάβει τις οριστικές αποφάσεις. Διευκρίνισε πάντως, ότι τα αναδρομικά που θα προκύψουν, θα δοθούν τμηματικά και όχι εφάπαξ, και υπό την προϋποθέσει ότι δεν θα τεθούν σε κίνδυνο οι δημοσιονομικοί στόχοι της χώρας.

Σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα, προανήγγειλε την κατάθεση νέου νομοσχεδίου έως τα τέλη του 2019. Οι νέες διατάξεις, όπως αποσαφήνισε, θα λαμβάνουν υπόψη τις αποφάσεις του ΣτΕ και θα έχουν ως μοναδικό γνώμονα τη διόρθωση του «εκτρώματος Κατρούγκαλου».

Όσον αφορά, τέλος, το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο θα προκύψει από το υπερπλεόνασμα, σημείωσε ότι δεν έχει αποφασιστεί πού θα κατανεμηθεί, διαμηνύοντας ότι όλα θα κριθούν στα τέλη Νοεμβρίου, όταν υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα για το ύψος των εσόδων.


 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ