ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ HΜΕΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: Ένα «αγαθό» μοναδικό για όλους - Karfitsa.gr
Άρθρα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ HΜΕΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: Ένα «αγαθό» μοναδικό για όλους

Γράφει ο Λεωνίδας Αλέξ. Ντόβας, Σύμβουλος Διαχείρισης Ασφαλίσιμων Κινδύνων IRMA, Site : https://www.leonidasdovas.com

Στις 11 Νοεμβρίου, κάθε χρόνο , γιορτάζουμε την ημέρα της ιδιωτικής ασφάλισης για να τονισθεί η συμβολή της στην Οικονομική, Σωματική και Ψυχική Υγεία του σύγχρονου ανθρώπου.

Όντας πιστοποιημένος Σύμβουλος Διαχείρισης Ασφαλίσιμων Κινδύνων (IFA Architect) από το 2017, μπορώ με βεβαιότητα να υπερθεματίσω το «μότο» μας, που περικλείεται στις παρακάτω γραμμές :

“Η ασφάλιση είναι η πιο έξυπνη και αποτελεσματική χρηματοοικονομική ιδέα κοινωνικής συμμαχίας που εφηύρε ποτέ ο άνθρωπος!”. Παράλληλα όμως είναι και η εξυπνότερη και αποτελεσματικότερη πράξη ευθύνης, αγάπης, ελευθερίας, αυτοεκτίμησης, αυτοσεβασμού, ομαδικότητας και αλληλεγγύης…!

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που διενεργείται ετησίως από τον ΙΟΒΕ , αφήνει ισχυρό αποτύπωμα ετησίως στην Ελληνική Οικονομία :

  • συνεισφέροντας άμεσα στην Εθνική Οικονομία περί τα 2,4 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 1,3% του ΑΕΠ της Ελλάδος,

  • συμβάλλοντας, με έμμεση επίδραση, συνολικά στην Εθνική Οικονομία με 4,1 δισ. ευρώ ή 2,2% του ΑΕΠ,

  • απασχολώντας περισσότερους από 70 χιλιάδες εργαζομένους, ενσωματώνει δηλαδή περί το 1,9% του απασχολουμένου δυναμικού στη χώρα μας,

  • δημιουργώντας έσοδα στο κράτος από φόρους και εισφορές, που εκτιμώνται σε 1,65 δισ. ευρώ.

Όλα τα παραπάνω οικονομικά στοιχεία είναι σημαντικά. Το κυρίαρχο όμως στοιχείο της Ιδιωτικής Ασφάλισης είναι η «κοινωνική» πλευρά της. Προάγει το “αίσθημα της ασφάλειας” καθώς δε χρειάζεται να δοθεί μια αποζημίωση για να αποδείξει την αξία της. Και μόνο που κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν πιο ασφαλείς, τους κάνει πιο παραγωγικούς, πιο ευτυχισμένους. Είναι ασύλληπτο συναίσθημα να δημιουργείς έχοντας προβλέψει το μέλλον από αρνητικούς παράγοντες που μπορεί να ζημιώσουν εσένα ή την οικογένεια σου. Αυτή αποτελεί το μοναδικό απαράμιλλο προνόμιο που ανάγει τον κλάδο σε ένα παντοτινό συμπαραστάτη του ανθρώπου.

Γι αυτό όσοι έχουν αντιληφθεί και αναγνωρίσει την μεγάλη γκάμα των υπηρεσιών του κλάδου, τον έχουν ήδη επιλέξει. Όσοι έχουν λάβει οφέλη (αποζημιώσεις) δεν τον ξεχνούν πότε. Όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμα, από άγνοια και μόνο, αφού ενημερωθούν πλήρως από επαγγελματίες του κλάδου, εκ τον υστέρων κατανοούν την σημαντικότητα του στην καθημερινότητα τους και επιχειρούν άμεσα να το καλύψουν.

Μόνο η ασφάλιση μπορεί να πετύχει το «θαύμα» ο κίνδυνος να επέλθει αλλά να μην ακολουθήσουν οικονομικές συνέπειες. Γιατί το μόνο πράγμα που μένει αναντικατάστατο έως σήμερα είναι η Ανθρώπινη Ζωή. Η οικονομική ζημία όμως μπορεί να αποκατασταθεί. Η παραπάνω πρόταση είναι η πεμπτουσία της ασφάλισης.

Η ιδιωτική ασφάλιση εν κατακλείδι παραμένει στην κορυφή των «αγαθών» που ο καθένας επιλέγει να πορευτεί στην ζωή του. Είναι χρέος αυτοσεβασμού και αυτοεκτίμησης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ