«Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού» για τα άτομα με οπτική αναπηρία - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

«Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού» για τα άτομα με οπτική αναπηρία

Eκδήλωση πραγματοποιείται αύριο Τρίτη 15 οκτωβρίου για την «Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η «Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού» γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο και αφορά στην κινητικότητα των ατόμων με οπτική αναπηρία. Είναι στην πραγματικότητα το σύμβολο της προσπάθειας τους για ανεξαρτησία και ισότιμη συμμετοχή στις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Στα πλαίσια του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού», η Επιτροπή Φοιτητικής Μέριμνας και ΑμΕΑ της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της Νομικής Σχολής και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Θεσσαλονίκης (ΚΕΑΤ) οργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση την Τρίτη 15 Οκτωβρίου και ώρες 12 μ – 2 μμ στο Φουαγιέ του Κεντρικού Αμφιθεάτρου της Νομικής Σχολής.

Το κοινό σε συνεργασία με άτομα με οπτική αναπηρία και εκπαιδευτές κινητικότητας θα συμμετάσχει σε βιωματικούς περιπάτους προσομοίωσης με μάσκα και λευκό μπαστούνι, θα γνωρίσει τις τεχνικές βλέποντος οδηγού, θα ενημερωθεί σε θέματα προσβασιμότητας, και πώς μπορεί να βοηθήσει ώστε να μη δημιουργεί εμπόδια ή πως να εντοπίζει πιθανά εμπόδια. Επίσης θα γίνει ενημέρωση για τις δράσεις του ΚΕΑΤ.

Θα οργανωθούν αγώνες με αθλήματα στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν μικτές ομάδες βλεπόντων και ατόμων με οπτικές αναπηρίες με σκοπό να γνωρίσουν οι βλέποντες τα σπορ και να χαρούν την ξεχωριστή εμπειρία.

Στη σύγχρονή του μορφή, το λευκό μπαστούνι συνδυάζεται με κατάλληλη εκπαίδευση ώστε άτομα με οπτική αναπηρία να μπορούν να ανιχνεύουν το περιβάλλον και να κινούνται ανεξάρτητα και με ασφάλεια μέσα στην πόλη αλλά και μέσα σε κτίρια. Βέβαια εμφανίζονται εμπόδια, τα οποία αρκετές φορές βιώνουν και οι βλέποντες, γι’ αυτό καθήκον όλων μας είναι να συνδράμουμε στην απαλοιφή των εμποδίων.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ