Πακιστάν: Νόμπελ ειρήνης στον Ίμραν Χαν; - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Πακιστάν: Νόμπελ ειρήνης στον Ίμραν Χαν;

Περίπου 300.000 Πακιστανοί έχουν υπογράψει μέχρι αυτή τη στιγμή δύο αιτήσεις ζητώντας να προταθεί ο πρωθυπουργός τους, ο Ίμραν Χαν, για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης λόγω των χειρισμών του για την αποκλιμάκωση της πρόσφατης κρίσης με την Ινδία.

Το κίνημα ξεκίνησε την Πέμπτη στο Twitter, όταν ο πακιστανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι αφέθηκε ελεύθερος ο ινδός πιλότος ο οποίος είχε συλληφθεί την Τετάρτη στο πακιστανικό τμήμα του Κασμίρ μετά την κατάρριψη του πολεμικού αεροσκάφους του από πακιστανικά μαχητικά.

Το hashtag #NobelPeaceForImranKhan (#NόμπελΕιρήνηςΓιαΤονΙμρανΧαν) έγινε viral στο Twitter.

Ο πιλότος, ένας αντισμήναρχος, ο Αμπχιντάν Βαρταμάν, παραδόθηκε τελικά χθες το βράδυ στην Ινδία. Η απελευθέρωσή του συνέβαλε στην αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις των δύο πυρηνικών δυνάμεων, η οποία είχε προκαλέσει την έντονη ανησυχία της διεθνούς κοινότητας.

Δύο ηλεκτρονικές αιτήσεις με παρεμφερές περιεχόμενο ζητούν ο Ίμραν Χαν να προταθεί για το Νόμπελ Ειρήνης 2020 «για τις προσπάθειές του για ειρήνη και διάλογο στην περιοχή της Ασίας σε διάφορες συγκρούσεις: Πακιστάν-Ινδία, Αφγανιστάν-ΗΠΑ, Μέση Ανατολή κλπ.

Από την πλευρά του ο πακιστανός υπουργός Πληροφόρησης Φάουαντ Σόντρι κατέθεσε σήμερα στο πακιστανικό κοινοβούλιο ένα ψήφισμα που ζητεί και αυτό να προταθεί ο πρωθυπουργός της χώρας για Νόμπελ Ειρήνης.

Το ψήφισμα αναμένεται να υιοθετηθεί κατά την συνεδρίαση του κοινοβουλίου την Δευτέρα, καθώς η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία στη βουλή, αλλά άγνωστο παραμένει αν θα το υποστηρίξουν τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ