Πανελλαδικές 2018: «Τσάκωσαν» μαθήτρια να αντιγράφει μέσω ακουστικού στην Κω - Karfitsa.gr
Κοινωνία Ροή

Πανελλαδικές 2018: «Τσάκωσαν» μαθήτρια να αντιγράφει μέσω ακουστικού στην Κω

Πανικός επικράτησε το πρωί σε εξεταστικό κέντρο της Κω κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς μαθήτρια πιάστηκε από τον επιτηρητή να αντιγράφει με τη βοήθεια ακουστικού.

Το γραπτό της εξεταζόμενης μηδενίστηκε αμέσως στο μάθημα της Ιστορίας, στο 2ο ΓΕΛ της Κω, και λίγο αργότερα συνελήφθη η αδερφή της.

Η μαθήτρια εντοπίστηκε από τον επιτηρητή καθηγητή να φέρει ακουστικό με καλώδιο στο ένα της αυτί, το οποίο είχε κρύψει  ανάμεσα στα μαλλιά της. Μέσω αυτού επικοινωνούσε με την αδερφή της, προκειμένου να τη βοηθά στο εξεταζόμενο μάθημα.

Για το θέμα έχει επιληφθεί ήδη το Α.Τ. της Κω, ενώ η αδερφή της μαθήτριας βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε.

Η αστυνομία ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης και οι Πανελλήνιες συνεχίστηκαν κανονικά για τους υπόλοιπους υποψήφιους, που σίγουρα θα θυμούνται για καιρό τα όσα έζησαν.

Ο σχετικός κανονισμός

Kινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, αποτελούν αιτία μηδενισμού του γραπτού του υποψηφίου εφόσον τα έχει μαζί του στην αίθουσα.

Μηδέν θα πάρει ένας μαθητής αν αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε άλλου είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου, ή θορυβεί ή δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών, βάσει του κανονισμού.

Οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κ.Ε.Ε. ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων. Για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές.

 

Πηγή: lifo.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ