Πανόραμα: Δημιουργία τοπικού κέντρου εθελοντών δοτών μυελού των οστών - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Πανόραμα: Δημιουργία τοπικού κέντρου εθελοντών δοτών μυελού των οστών

Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών θα αποκτήσει ο δήμος Πυλαίας -Χορτιάτη. Τα εγκαίνια θα γίνουν την ερχόμενη Τετάρτη στη δομή που στεγάζεται στο ΚΕΠ Υγείας του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη, ενώ θα επακολουθήσει ενημερωτική ημερίδα που θα γίνει στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» του δημαρχείου στο Πανόραμα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Κέντρο αποτελεί το πρώτο από τα 14 συνολικά Συνεργαζόμενα Τοπικά Κέντρα Ενημέρωσης και Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που θα δημιουργηθούν πανελλαδικά, με σκοπό να ενισχύσουν την προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος «Όραμα  Ελπίδας» μέσα από ένα μεγάλο δίκτυο συνεργαζόμενων κέντρων σε όλη την επικράτεια. Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιείται από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και προοδευτικά θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη συμμετείχε ήδη στο περίπτερο του Συλλόγου «Όραμα  Ελπίδας» στην περσινή 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ στο πρόσφατο Φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου Charity  Run, που πραγματοποιήθηκε  στο Πανόραμα,  σταντ  του  Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών είχε στηθεί στον χώρο του τερματισμού.

Το Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στεγάζεται στο ΚΕΠ Υγείας Πυλαίας-Χορτιάτη στο Πανόραμα (οδός Σχολείου 2Α) και στελεχώνεται από κοινωνική λειτουργό και νοσηλεύτριες.

Τα εγκαίνια της δομής θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 10.30 το πρωί, ενώ στη συνέχεια θα επακολουθήσει ενημερωτική ημερίδα στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής».

Στην ημερίδα, την οποία υποστηρίζει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών, θα μιλήσουν μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ Γιώργος Πατούλης (μέσω Skype), ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο επιστημονικός διευθυντής του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» Στέλιος Γραφάκος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα υγείας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη Ηρακλής Τιτόπουλος και ο γνωστός παρουσιαστής και εθελοντής-δότης Γιώργος Μαυρίδης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ