Η ανακατασκευή της Τούμπας είναι ένα σπουδαίο πρότζεκτ και ταυτόχρονα το μεγάλο όνειρο του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη. Τα εμπόδια που πρέπει να αρθούν, όμως, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες είναι πολλά και το αρχικό πλάνο που προέβλεπε την μετακόμιση του Δικεφάλου στο «Καυταντζόγλειο» από τον προσεχή Σεπτέμβριο δεν φαίνεται να προχωρά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Forza, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο Καυταντζόγλειο για να λειτουργήσει ως έδρα του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη (αποδυτήρια, στα VIP, στα δημοσιογραφικά και στις ζώνες προελέγχου), θα έχουν ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες, επομένως, η αλλαγή έδρας θα πρέπει να αναβληθεί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Δικέφαλος θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Τούμπα και τη σεζόν 2019-2020, με αποτέλεσμα να μετατεθεί χρονικά η έναρξη των εργασιών για το νέο γήπεδο της ομάδας.

Το νέο πλάνο του ΠΑΟΚ είναι να ασκήσει πίεση στους αρμόδιους φορείς, ώστε τα έργα στο Καυταντζόγλειο να ξεκινήσουν στις αρχές του 2020, ώστε να καταστεί δυνατή η μετακόμιση της ομάδας στο ξεκίνημα της περιόδου 2020-2021.

Σε ό,τι αφορά το χωρικό σχέδιο, τα πράγματα προχωρούν βάσει του αρχικού πλάνου που εκπονήθηκε από ομάδα ειδικών. Μετά από τις πρώτες εγκρίσεις από πλευράς Δήμου και Περιφέρειας, το σχέδιο κατατέθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Η ειδική επιτροπή αρχιτεκτονικών θεμάτων του υπουργείου θα ασχοληθεί με το θέμα κατά τη συνεδρίαση της 20 Μαΐου.

Όταν εξασφαλιστεί η έγκριση και από το υπουργείο, θα δρομολογηθούν οι οριστικές χωροταξικές, περιβαλλοντολογικές και κυκλοφοριακές μελέτες, θα γίνει δημόσια διαβούλευση και τελικά, εφόσον δεν ανακύψουν προβλήματα, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την έκδοση του σχετικού προεδρικού διατάγματος.