Παπακώστα για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Όλοι όσοι ήταν εκεί δεν ήταν ειρηνικοί διαδηλωτές - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία

Παπακώστα για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Όλοι όσοι ήταν εκεί δεν ήταν ειρηνικοί διαδηλωτές

Του Γιάννη Νάκου

Για τα βίαια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το περασμένο Σάββατο την ημέρα των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη τύπου η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής, Κατερίνα Παπακώστα.

Σύμφωνα με την ίδια είχαν σταθμιστεί τρία ζητήματα. Αρχικά, να προστατευτεί η διεθνής εικόνα της πόλης. Δεύτερον να προστατευτεί η δημόσια περιουσία και να αναχαιτιστούν οι ζημιές καθώς όπως είπε σημειώθηκαν ζημιές και στις ιδιωτικές περιουσίες πολιτών. Τρίτον, να προστατεύσουμε την ασφάλεια των επισκεπτών και των ειρηνικά διαδηλούντων.

Αναφορικά με τους χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. είπε: » O νέος αρχηγός είναι ένας, έμπειρος, ήπιος και συνετός αρχηγός. Εμφορείται από την αρχή της ήπιας αντιμετώπισης εφόσον δεν έχουμε καταστάσεις οι οποίες ξεφεύγουν. Υπήρξε η επιχείρηση με βάση και τα στοιχεία της προσωπικότητας της φυσικής ηγεσίας».

«Σταθμίζεις πάντα το υπέρτατο αγαθό. Δηλαδή να μην εκτεθεί η χώρα και να μην υπάρχει διακινδύνευση κανενός. Η δυνατότητα αυτή ήταν η ιδανική συνθήκη. Επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν τέτοιες συνθήκες και επειδή όλοι όσοι είναι εκεί δεν είναι  ειρηνικοί διαδηλωτές και δεν είναι άνθρωποι, οι οποίοι διαδηλώνουν  οποίων τα αισθήματα τους υπέρ της μιας ή της άλλης κατεύθυνσης και πρέπει να περιφρουρήσουμε τους ίδιους. Είναι και στοιχεία που επιθυμούν την σύγκρουση. Είναι και στοιχεία που επιθυμούν να υπονομεύσουν αυτές τις ειρηνικές διαδηλώσεις και να εκθέσουν και τους διαδηλωτές οι οποίοι εκφράζουν τα αισθήματα τους. Οφείλει να γίνει η στάθμιση στο πεδίο και όχι σε ένα γραφείο η με ένα στατικό επιχειρησιακό σχέδιο», τόνισε.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ