Παρέμβαση με αντιρατσιστικό περιεχόμενο έξω από το σχολείο του μαθητή στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ) - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Παρέμβαση με αντιρατσιστικό περιεχόμενο έξω από το σχολείο του μαθητή στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Άγνωστοι πέταξαν τρικάκια με αντιρατσιστικό περιεχόμενο έξω από το 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς όπου πριν από μία εβδομάδα είχε προκληθεί αναστάτωση με τους μαθητές του σχολείου να προχωρούν σε κατάληψη λόγω παιδιού που έχει σύνδρομο Asperger με αίτημα να απομακρυνθεί ο συμμαθητής τους από το σχολείο.

Μάλιστα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Στέφανος Ζαρκαντζιάς είχε παραγγείλει  να διενεργηθεί κατ’ επείγουσα προκαταρκτική εξέταση από το τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της ασφάλειας Θεσσαλονίκης για να εξεταστούν όλες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η κατάληψη των μαθητών και αναρτήθηκαν χειρόγραφες αφίσες σε βάρος του μαθητή που πάσχει από το σύνδρομο Asperger.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας είχε ζητήσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες απ’ όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που συνέβαλαν να διαμορφωθεί το κλίμα σε βάρος του μαθητή.

Παράλληλα ζήτησε να διερευνηθεί από την εισαγγελέα ανηλίκων Θεσσαλονίκης εάν έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για την απρόσκοπτη φοίτηση του μαθητή στο σχολείο.

Φωτογραφίες: Θανάσης Ελμάζης

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ