Παραιτήθηκαν τα μέλη του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Παραιτήθηκαν τα μέλη του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Παραιτήθηκαν σήμερα τα μέλη του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς όπως αναφέρουν αυτό ζήτησε η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού χθες .

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του ΔΣ, «Ύστερα από επτά μήνες απραξίας και άρνησης επικοινωνίας, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ζήτησε χθες τις παραιτήσεις μας. Ως μέλη του απερχόμενου ΔΣ, έχοντας εργαστεί συστηματικά τα τελευταία 4 χρόνια με στόχο την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του ΟΜΜΘ, έχοντας παρουσιάσει δημόσια τον θετικό απολογισμό μας το προηγούμενο καλοκαίρι και έχοντας εξαντλήσει έκτοτε, κάθε δυνατότητα εξόδου από το πρόσφατο τέλμα, υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας με την ελπίδα η συνέχεια να είναι αντάξια του Μεγάρου Μουσικής που παραδίδουμε: ένα Μέγαρο ανοιχτό, εξωστρεφές, καλλιτεχνικά ανήσυχο, κοινωνικά ευαίσθητο και παρόν στη δημόσια σφαίρα, με όχημα πάντα την τέχνη και τον πολιτισμό.

Τα μέλη του ΔΣ του ΟΜΜΘ:

Νικήτας Μυλόπουλος, Πρόεδρος
Σάσα Λαδά, Αντιπρόεδρος
Ιωάννα Ναούμ, Γραμματέας
Ρόλλυ Γκατένιο, Ταμίας
Κωνσταντίνος Βόμβολος, μέλος
Ίντα Μασαράνο, μέλος
Ιουλία Πιπινιά, μέλος
Δάφνη Τραγάκη, μέλος
Συραγώ Τσιάρα, μέλος
Κωνσταντίνος Χάρδας, μέλος».

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη τύπου που είχε δοθεί στα μέσα Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του δ.σ. του ΟΜΜΘ Νικήτας Μυλόπουλος είχε τονίσει, μεταξύ άλλων, «την παρατεινόμενη άρνηση της διοίκησης του Υπουργείου Πολιτισμού, επί έξι πλέον μήνες, όχι μόνο να δώσει λύσεις αλλά να έλθει έστω και σε στοιχειώδη επικοινωνία μαζί μας. Το πλέον οξύ και κρίσιμο πρόβλημα είναι αυτό που έχει ανακύψει με την πρόσληψη της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας. Παρόλο που οι τυπικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και έχει υπογραφεί σύμβαση εξαρτημένης εργασίας με την κ. Ζενιώδη, αυτήν τη στιγμή συμπληρώνεται ένα και πλέον έτος αφότου το Μέγαρο δεν διαθέτει Καλλιτεχνικό Διευθυντή, γεγονός που έχει ήδη επιπτώσεις και επισκιάζει σοβαρά τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας του, το 2020».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ