Παραιτήθηκε εκτάκτως ο CEO της Intel - Karfitsa.gr
Τεχνολογία

Παραιτήθηκε εκτάκτως ο CEO της Intel

Ο Brian Krzanich απομακρύνθηκε εκτάκτως από τη θέση του CEO της Intel, αλλά και από αυτή του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της, αφού ο ίδιος κατέθεσε την παραίτησή του μετά από πρόσφατες αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή.

Ο Krzanich, όπως αποδείχτηκε, διατηρούσε ερωτική σχέση με άλλο στέλεχος της εταιρείας, κάτι που δεν επιτρέπει η πολιτική της, με αποτέλεσμα, κατόπιν σχετικής έρευνας, το διοικητικό συμβούλιο να ζητήσει την παραίτησή του. Την θέση του CEO θα αναλάβει προσωρινά ο Robert Swan, που μέχρι πρότινος ήταν οικονομικός διευθυντής της Intel.

«Το συμβούλιο πιστεύει απόλυτα στην στρατηγική της Intel και θεωρεί ότι ο Bob Swan είναι ικανός να ηγηθεί της εταιρείας καθώς θα αναζητάμε τον νέο μας CEO. Ο Bob συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη και την εκτέλεση της στρατηγικής της Intel και είμαστε βέβαιοι ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά. Εκτιμούμε τα όσα προσέφερε ο Brian στην εταιρεία», δήλωσε ο πρόεδρος της Intel, Andy Bryant.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μία δύσκολη συγκυρία για την αμερικάνικη εταιρεία, της οποίας η δημόσια εικόνα έχει δεχτεί σημαντικά πλήγματα τελευταία, μετά από τις αποκαλύψεις για τις ευπάθειες Meltdown και Spectre, αλλά και τις απώλειες μεριδίου αγοράς από την AMD.

πηγή: gr.pcmag.com

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ