Παρασύρει… κεφάλια η υπόθεση των εμβολιασμών στα ιδρύματα της Θεσσαλονίκης - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Παρασύρει… κεφάλια η υπόθεση των εμβολιασμών στα ιδρύματα της Θεσσαλονίκης

Του Κώστα Καντούρη 

 

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνει η υπόθεση των εμβολιασμών «εκτός σειράς» που καταγγέλθηκε ότι έγιναν στο κέντρο Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, που περιλαμβάνει τα ιδρύματα Άγιος Παντελεήμων και Άγιος Δημήτριος. Οι εμβολιασμοί από την πίσω πόρτα έφτασαν μέχρι κορυφαία στελέχη του δήμου Θεσσαλονίκης και την άμεση απόφαση του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα να πάρει κεφάλια, μη ανεχόμενος την παραμονή τους με το βάρος των καταγγελλόμενων ενεργειών τους.

Οι καταγγελίες για τους εμβολιασμούς εκτός σειράς, είδαν το φως της δημοσιότητας από το Megaκαι ακολούθησε η παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Ο εισαγγελέας παρήγγειλε στις εσωτερικές υποθέσεις σωμάτων ασφαλείας Βόρειας Ελλάδας να διενεργήσουν κατ’ επείγουσα προκαταρκτική για να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες ότι 24 πρόσωπα που δεν είχαν σχέση με τα δύο ιδρύματα εμβολιάστηκαν, χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα πήραν τις θέσεις χρονίως πασχόντων που νοσηλεύονται στα ιδρύματα και την επαφή των οποίων με τις οικογένειές τους έχει περιορίσει η πανδημία. Μάλιστα μόλις πριν δύο μήνες οι γονείς των ατόμων αυτών ζητούσαν με εξώδικη διαμαρτυρία να αποκατασταθεί η επαφή ακόμη με τα παιδιά τους και με διενέργεια τεστ που θα τους επιβάρυναν, αρκεί τα παιδιά τους να τους βλέπουν για να μην διαταράσσεται ο ήδη επιβαρυμένος ψυχισμός τους.

Αυτός είναι ο λόγος και της έντονης αντίδρασης του συλλόγου γονέων, η πρόεδρος του οποίου με δηλώσεις της ενίσχυσε τα καταγγελλόμενα επιβεβαιώνοντας ότι οι γονείς είχαν ενημερωθεί ότι τα παιδιά τους θα εμβολιάζονταν στις 16 Φεβρουαρίου. Όμως ξαφνικά στις 9 του μήνα έλαβαν έγγραφο για αναβολή των εμβολιασμών.

Ο κατάλογος με τα 24 ονόματα των εμβολιασθέντων, αναμένεται να εξεταστεί από τους αστυνομικούς των εσωτερικών υποθέσεων των σωμάτων ασφαλείας Βόρειας Ελλάδας, που θα καλέσουν στελέχη από το ίδρυμα να εξηγήσουν τι ακριβώς συνέβη. Ποιος οργάνωσε τους εμβολιασμούς και ποιος είχε τη δυνατότητα να παρακαμφθεί η σειρά. Ήδη με τις αποκαλύψεις στον δήμο ο κατάλογος των εμπλεκομένων έχει αρχίσει να μεγαλώνει, καθώς η απόφαση Ζέρβα να απαλλάξει των καθηκόντων την αντιδήμαρχο Παιδείας και να ζητήσει την παραίτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου «για λόγους ηθικής τάξης που δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη διοίκηση», παραπέμπει σε  εμπλοκή τους στην υπόθεση των εμβολίων των δύο ιδρυμάτων.

Από την πλευρά των υπευθύνων του ιδρύματος ήδη έχει γίνει λόγος για παράκαμψη της σειράς «λόγω κινδύνου να καταστραφούν τα εμβόλια». Οι εξηγήσει αυτές αναμένεται να δοθούν και στις αρχές που διενεργούν την εισαγγελική έρευνα και εξετάζουν εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, όπως και όποιο άλλο προκύψει κατά τη διάρκεια της έρευνας, όπως αυτός της έκθεσης σε κίνδυνο.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ