ΠΑΣΚΕΔΙ: Δωρεάν υπηρεσίες σε επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης - Karfitsa.gr
Επιχειρήσεις Συνεντεύξεις

ΠΑΣΚΕΔΙ: Δωρεάν υπηρεσίες σε επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης

Τη στήριξη του ΠΑΣΚΕΔΙ αναζητούν καθημερινά χιλιάδες επιχειρηματίες του κλάδου εστίασης και διασκέδασης από όλη τη χώρα στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τρέχοντα προβλήματα. Το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης, με γραφεία στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και με εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες, παρέχει στα μέλη του δωρεάν συμβουλευτικές, φορολογικές και νομικές υπηρεσίες, ενώ στο πλέγμα των παρεχόμενων υπηρεσιών του περιλαμβάνεται η χρήση -με ελάχιστο κόστος- μουσικής χωρίς την υποχρέωση καταβολής των υπέρογκων εισφορών σε ΑΕΠΙ/Αυτοδιαχείριση/GEA.

Για το έργο του ΠΑΣΚΕΔΙ μίλησε στην Karfitsa ο γενικός γραμματέας του, Ηλίας Καλιώρας.

Πότε ιδρύθηκε ο ΠΑΣΚΕΔΙ και με ποιο σκοπό;

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης ιδρύθηκε το 2004, ενώ το 2015, με τροποποίηση του καταστατικού, ενέταξε στα μέλη του και τους καταναλωτές. Πρωταρχικό μέλημα του ΠΑΣΚΕΔΙ είναι η παροχή στους επιχειρηματίες του κλάδου της απαραίτητης καθοδήγησης για να αντιμετωπίσουμε μαζί το πρόβλημα που τους απασχολεί. Είμαστε δίπλα τους για να τους δώσουμε δωρεάν όλη την απαραίτητη και έγκυρη πληροφόρηση που χρειάζονται για να δημιουργήσουν μια επιχείρηση εστίασης και διασκέδασης, αλλά και να βοηθήσουμε τις υφιστάμενες επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Προχωράμε με τις δικές μας δυνάμεις χωρίς να έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από την Πολιτεία, καθώς πιστεύουμε πως όταν ένας συνδικαλιστικός φορέας εισπράττει χρήματα από το κράτος τότε αναπόφευκτα θα είναι «όμηρός» του.

Το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης είναι απαλλαγμένο από τις παθογένειες του «πληρωμένου» συνδικαλισμού και των συνδικαλιστικών οργανώσεων που χρηματοδοτούνται από υπουργεία και κρατικούς φορείς και δεν έχουμε σχέση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων (ΠΟΕΣΕ), από την οποία δεχτήκαμε «πόλεμο» από τα πρώτα μας βήματα καθώς μας είδε ως ανταγωνιστές.

Ποιες είναι οι υπηρεσίες που παρέχετε και πώς τις χρηματοδοτείτε;

Μέχρι το 2009 τα μέλη του ΠΑΣΚΕΔΙ πλήρωναν ετήσια συνδρομή η οποία αρχικά ήταν 90 ευρώ και στη συνέχεια αυξήθηκε στα 150 προκειμένου να καλύπτεται το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών. Όμως, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του, από το 2010, οπότε άρχισε να εντείνεται η οικονομική κρίση, η εγγραφή όλων των μελών γίνεται δωρεάν και δεν απαιτείται ετήσια συνδρομή. Η χρηματοδότηση του ΠΑΣΚΕΔΙ γίνεται πλέον μόνο από ετήσιες συνδρομές ανθρώπων που θέλουν οικειοθελώς να στηρίξουν το έργο του, καθώς και από όσους παρακολουθούν με χαμηλό κόστος σεμινάρια ή επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στην ελεύθερη μουσική που παρέχει το Σωματείο μας μέσω Stereo Cloud & στη συνέχεια της Soundreef.

Ήμασταν οι πλέον ανταγωνιστικοί στα σεμινάρια του ΕΦΕΤ τα οποία έπρεπε απαραιτήτως να παρακολουθήσουν οι εμπλεκόμενοι στο χώρο εστίασης αναγκάζοντας και άλλους φορείς όπως τα Επιμελητήρια να μειώσουν τις αμοιβές τους. Όμως, το ενδιαφέρον γι’ αυτά τα σεμινάρια έχει μειωθεί εξαιτίας της κατάργησής τους –κακώς κατά την απόψή μας- ως προαπαιτούμενων για την αδειοδότηση ενός μαγαζιού.

Όσον αφορά στη μουσική ποια είναι η δική σας πρόταση προς τα μέλη σας;

To ΠΑΣΚΕΔΙ –που εδώ και χρόνια κατήγγειλε σκάνδαλα γύρω από την πνευματική ιδιοκτησία και ζητούσε μείωση των υπέρογκων εισφορών που καταβάλλονται σε ΑΕΠΙ, Αυτοδιαχείριση και GEA για πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα των δημιουργών- βρήκε μουσικά κομμάτια σε όλο τον κόσμο, απελευθερωμένα από πνευματικά δικαιώματα και τα έβαλε σε έναν ειδικό server, όπου έχουν πρόσβαση τα μέλη μας. Με κωδικούς και με το κόστος της ετήσιας συνδρομής το χρόνο, μπορούν να αναπαράγουν αυτήν τη μουσική στην επιχείρησή τους. Εμείς τους εξασφαλίζουμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να είναι νόμιμοι, ενώ δεν έχουν υποχρέωση να πληρώνουν δυσβάσταχτα ποσά της τάξης των 1.000 ευρώ ετησίως σε καθέναν από τους τρεις οργανισμούς: ΑΕΠΙ, Αυτοδιαχείριση και GEA.

Επιπλέον για να αποφύγουμε την πρόσφατη τρικλοποδιά που επιχείρησε να μας βάλει ο κρατικός ΟΠΙ (Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας) απαιτώντας την καταβολή συγγενικών δικαιωμάτων για όσους κάνουν χρήση της δικής μας πλατφόρμας, προχωρήσαμε σε συνεργασία με την Soundreef Ltd., την πρώτη και μεγαλύτερη Ανεξάρτητη Οντότητα Διαχείρισης Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων Μουσικής στην Ευρώπη, η οποία εκπροσωπεί πάνω από 31.000 δικαιούχους πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων κι έχει στο προστατευόμενο ρεπερτόριό της πάνω από 275.000 τίτλους μουσικής. Στην Ελλάδα θα συνεργάζεται μόνο με το ΠΑΣΚΕΔΙ, τα μέλη του οποίου θα έχουν πρόσβαση στη μουσική αυτή με μικρή επιβάρυνση, καθώς θα αναγκαστούμε να αυξήσουμε το σημερινό κόστος των 148 ευρώ κατά 70 ευρώ ετησίως, το οποίο ωστόσο είναι υποπολλαπλάσιο των ποσών που χρεώνουν ΑΕΠΙ, Αυτοδιαχείριση και GEA.

Πόσα μέλη έχει το ΠΑΣΚΕΔΙ;

Οι επιχειρήσεις –μέλη μας ξεπερνούν τις 35.000 ενώ τη μουσική μας έχουν επιλέξει περίπου 1.000, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά μετά τη συνεργασία με την Soundreef. Επίσης, ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο οι καταναλωτές –μέλη μας.

Πώς μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος με το ΠΑΣΚΕΔΙ;

Είμαστε στη διάθεση των μελών μας σε καθημερινή βάση, στα γραφεία της Θεσσαλονίκης (Μαυροκορδάτου 24 & Βασ. Όλγας 151, τηλ. 2310 932 420, 2310 932 473, 2310 932 481 και 6983 161 473) και της Αθήνας (Ερμού 56, τηλ. 2130 994 018), ενώ τα μέλη μας μπορούν να αποστέλλουν ερωτήματα στο pasκ[email protected]. Επίσης στο www.paskedi.gr παρουσιάζεται όλο το πλέγμα των υπηρεσιών που παρέχουμε.

 

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ