, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Χαλκιδική: Περίπου 100 παιδιά αποχώρησαν από την κατασκήνωση που εμφανίστηκε κρούσμα κορωνοϊού

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε κατασκήνωση στη Ν. Φώκαια Χαλκιδικής.
Γονείς έσπευσαν στην κατασκήνωση προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί και κάποιοι εξ΄ αυτών να απομακρύνουν τα παιδιά τους για προληπτικούς λόγους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες περίπου 100 παιδιά αποχωρήσει από την κατασκήνωση.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης τήρησαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούνται. Για προληπτικούς λόγους από την ημέρα που άνοιξε απομακρύνθηκαν 25 παιδιά που ανέβασαν δέκατα. Από αυτά τα 6 επέστρεψαν καθως υποβλήθηκαν σε τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό.
Σημειώνεται ότι η 15χρονη που διαγνώστηκε με κορωνοϊό πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου. Τέσσερις μέρες αργότερα ανέβασε δέκατα. Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης την παρακολούθησαν επί 24 ώρες και αφού δεν έπεσε ο πυρετός, κλήθηκαν οι γονείς της και προχώρησαν σε τεστ.
Η κοινοτάρχισσα της μικρής έκανε τεστ και βγήκε αρνητικό. Μέχρι στιγμής ένα από τα παιδιά που ήταν μαζί με την 15χρονη και έχει υποβληθεί σε τεστ βγήκε επίσης αρνητικό. Αναμένονται τα αποτελέσματα από τα υπόλοιπα επτά.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.