«Περιοδεύει» στην Ευρώπη ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

«Περιοδεύει» στην Ευρώπη ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ

Επισκέψεις στην Ευρώπη ξεκινά αυτήν την εβδομάδα ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τους δεσμούς της χώρας του με τη Γηραιά Ήπειρο, καθώς οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου με τις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζονται.

Ο Κινέζος πρόεδρος θα επισκεφτεί τη Γαλλία, την Ιταλία και το Μονακό από τις 21 έως τις 26 Μαρτίου. Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, οι προσκλήσεις εστάλησαν από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Αλβέρτο Β’ του Μονακό και τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιοδείας, η Κίνα αναμένεται να υπογράψει πρωτόκολλο με την Ιταλία που αφορά την πρωτοβουλία «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος», ή αλλιώς τον «νέο δρόμο του μεταξιού». Η Ιταλία θα γίνει έτσι το πρώτο κράτος μέλος της Ομάδας των Επτά (G7) που θα ενταχθεί στο κινεζικό σχέδιο.

Ορισμένες χώρες-μέλη της Ε.Ε. συμμετέχουν στο πρόγραμμα, όπως η Ελλάδα και χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Ωστόσο, άλλες χώρες,  κυρίως στη δυτική Ευρώπη, φοβούνται πως η κινεζική κυβέρνηση έχει βασικό σκοπό να επεκτείνει την πολιτική επιρροή της στη Δύση.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας έκρινε την περασμένη εβδομάδα ότι οι Ευρωπαίοι χρειάζονται μια «συντονισμένη προσέγγιση» έναντι της Κίνας.

Η Γαλλία και η Κίνα εορτάζουν φέτος την 55η επέτειο από την αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων, την ώρα που η γαλλική κυβέρνηση ζυγίζει τα «ρίσκα» που ενέχει η συμμετοχή της κινεζικής εταιρείας-κολοσσού των τηλεπικοινωνιών Huawei στην ανάπτυξη των δικτύων 5G.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ