Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης: 20 έργα σε 12 δήμους - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης: 20 έργα σε 12 δήμους

Είκοσι σημαντικά έργα ύδρευσης σε συνολικά 12 δήμους και στις πέντε περιφερειακές ενότητες (Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου),μπαίνουν σε πρώτο πλάνο από την  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματός της. Μάλιστα, η περιφέρεια θα διαθέσει για την χρηματοδότηση και την υλοποίησή τους το ποσό των 37,07 εκατ. ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, το πέρας της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων και την οριστικοποίηση του πίνακα κατάταξης των εγκεκριμένων έργων, που διήρκησαν αρκετούς μήνες, ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος υπέγραψε τη χρηματοδότηση των έργων, που αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων των περιοχών όπου θα υλοποιηθούν, παρέχοντας καλής ποιότητας νερό και -το βασικότερο- εξασφαλίζοντας επάρκεια νερού σε αυτές τις περιοχές.

Τα έργα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την αντικατάσταση μέρους ή την κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης λόγω παλαιότητας, την κατασκευή νέων τροφοδοτικών αγωγών, την κατασκευή νέων δεξαμενών, όπως επίσης και την κατασκευή υποδομών για την καλύτερη λειτουργία των δικτύων με στόχο τον έλεγχο των διαρροών.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης, ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε στην Ορεστιάδα, όπου η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. θα χρηματοδοτήσει την προμήθεια νέας μονάδας επεξεργασίας νερού για οικισμούς του δήμου, καθώς και την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Πύργου, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη και ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων.

Σύμφωνα με τον πίνακα που δόθηκε στη δημοσιότητα το ύψος της χρηματοδότησης ανά δήμο είναι ως εξής:

-Δήμος Ορεστιάδας: 4.167.931 ευρώ

-Δήμος Σουφλίου: 592.645 ευρώ

-Δήμος Αλεξανδρούπολης: 1.937.376 ευρώ

-Δήμος Σαμοθράκης: 542.699 ευρώ

-Δήμος Κομοτηνής: 7.415.898 ευρώ

-Δήμος Ξάνθης: 1.742.818 ευρώ

-Δήμος Μύκης: 1.957.384 ευρώ

-Δήμος Τοπείρου: 3.552.500 ευρώ

-Δήμος Καβάλας: 4.386.438 ευρώ

-Δήμος Θάσου: 5.366.811 ευρώ

-Δήμος Παγγαίου: 1.729.705 ευρώ

-Δήμος Δοξάτου: 3.680.767 ευρώ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ