Πιέσεις Κεφαλογιάννη στη διοίκηση του ΟΑΣΘ να "τρέξει" η αποκατάσταση του στόλου - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Πιέσεις Κεφαλογιάννη στη διοίκηση του ΟΑΣΘ να “τρέξει” η αποκατάσταση του στόλου

Συνάντηση με τον υφυπουργό Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη είχε το πρωί της Παρασκευής, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο γραφείο του στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.

Ο υφυπουργός τόνισε πως θα δώσει σαφείς εντολές στη διοίκηση του ΟΑΣΘ, ώστε να «τρέξει» γρήγορα τις διαδικασίες αποκατάστασης του στόλου των αστικών λεωφορείων θα δώσει ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, στη συνάντηση που θα ακολουθούσε.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, η κατάσταση στον ΟΑΣΘ δεν είναι αυτή που θα ήθελε το υπουργείο, γι’ αυτό θα δοθούν οδηγίες αλλά και χρηματοδότηση, όπου χρειάζεται, για να γίνουν γρήγορα επιδιορθώσεις στα οχήματα που παραμένουν καθηλωμένα, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των διαγωνισμών, τόσο της σύμβασης για τη μίσθωση λεωφορείων από τα ΚΤΕΛ, όσο και για την προμήθεια νέων λεωφορείων.

Ο κ. Κεφαλογιάννης επισήμανε ότι, ενώ είχε πραγματοποιηθεί πρόγραμμα ταχείας αποκατάστασης λεωφορείων μέσα στο καλοκαίρι, λόγω της παλαιότητας των οχημάτων, που υπερβαίνουν τα 20 έτη, το οποίο βελτίωσε την κατάσταση, σήμερα πάλι αποσύρονται λεωφορεία.

«Άρα περιθώρια δεν υπάρχουν και δε θα μείνουμε μόνο σε διαπιστώσεις, αλλά θα πάμε και σε πράξεις», είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πάντως ότι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης θα το καθορίσουν οι τεχνικοί σύμβουλοι της εταιρίας, που θα κληθούν να προσδιορίσουν πόσα οχήματα μπορούν να αποκαθίστανται ανά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σε ό,τι αφορά τη σύμβαση με τα ΚΤΕΛ, για την οποία υπήρξε το Ελεγκτικό Συνέδριο ζήτησε περισσότερα στοιχεία, ο υφυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι τις επόμενες ημέρες θα βγει η απόφαση. «Πιστεύουμε ότι θα είναι θετική, με αποτέλεσμα περίπου 100 λεωφορεία μέσα από τη συνεργασία που έχουμε κάνει μεταξύ ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ να έρθουν στη κυκλοφορία στη Θεσσαλονίκη εντός του Μαρτίου», ανέφερε.

Για το θέμα του μετρό ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε πως «το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου (σ.σ. Απρίλιος του 2023) ισχύει και οι εργασίες θα προχωρήσουν κανονικά, εφόσον υπάρχει και η απόφαση του ΚΑΣ»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε «συζητήσαμε όλες τις εξελίξεις στο θέμα του ΟΑΣΘ και όλα τα οποία έχουν να κάνουν με τον διαγωνισμό με τα ΚΤΕΛ, όπως και επίσης για το μέλλον του Οργανισμού ούτως ώστε να έχουμε μέσα σε αυτή την περίοδο και καινούργια οχήματα προκειμένου να λυθεί το θέμα των λεωφορείων οριστικά για την πόλη της Θεσσαλονίκης».

«Συζητήσαμε για όλα τα θέματα των λεωφορειολωρίδων, για τα ταξί, για το θέμα της μικρόκινητικότητας. Χαιρόμαστε πολύ που η κυβέρνηση φέρνει κανονιστικό πλαίσιο για το θέμα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και αυτό είναι κάτι που έχουμε ψηλά στη ατζέντα μας και είναι κάτι καθαυτό που επιτέλους μπαίνει σε μια σωστή βάση για να μπορούμε και εμείς σαν Δήμος να εξυπηρετούνται», πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν και για τη εξέλιξη του έργου του μετρό της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, ο κ. Κεφαλογιάννης είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τα στελέχη της διοίκησης του ΟΑΣΘ στα γραφεία του Οργανισμού.

Στη συνάντηση έδωσε το «παρών» και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ