Πιο κοντά στην αποφυλάκιση ο Νίκος Ρωμανός - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Πιο κοντά στην αποφυλάκιση ο Νίκος Ρωμανός

Δεκτή έγινε η προσφυγή του Νίκου Ρωμανού το Στ’ Τμήμα του Αρείου Πάγου με την οποία ζητούσε την αναίρεση της απόφασης του Πενταµελούς Εφετείου Κακουργηµάτων µε την οποία καταδικάστηκε χωρίς κανένα ελαφρυντικό σε κάθειρξη 18 ετών για εκρήξεις.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι η απόφαση του Εφετείου δεν είχε ειδική και εµπεριστατωµένη αιτιολογία όσον αφορά την απόρριψη της αναγνώρισης των ελαφρυντικών που ζήτησε ο Ρωμανός, γεγονός που φέρνει τον νεαρό κατηγορούμενο πολύ κοντά στην αποφυλάκιση.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, επόµενο βήµα είναι η επιστροφή της υπόθεσης στο Εφετείο, όπου θεωρείται πολύ πιθανή η χορήγηση του ελαφρυντικού, ύστερα από την κρίση του Αρείου Πάγου, της καλής συµπεριφοράς µετά την πράξη, γεγονός που θα «ρίξει» την ποινή των 18 ετών που του είχε επιβληθεί. Τότε οι συνήγοροι του Νίκου Ρωµανού είχαν ζητήσει να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά των µη ταπεινών αιτίων, της καλής συµπεριφοράς µετά την πράξη και της µετεφηβικής ηλικίας, αφού δεν είχε συµπληρώσει ακόμα το 21ο έτος της ηλικίας του ούτε κατά την πρώτη αποδιδόµενη σε αυτόν πράξη, ούτε κατά την τελευταία. Το δικαστήριο, όµως, τα απέρριψε όλα.
Υπενθυμίζεται ότι, ο 25χρονος είναι κρατούµενος στον Κορυδαλλό από το 2013. Τελείωσε το λύκειο στο σχολείο των φυλακών ανηλίκων Αυλώνα και στη συνέχεια έδωσε Πανελλαδικές Εξετάσεις. «Πέρασε» στη σχολή ∆ιοίκησης και Οικονοµίας του Τµήµατος ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας και παρακολουθεί τη σχολή φορώντας «βραχιολάκι». Ο ίδιος είχε κριθεί αθώος για το αδίκηµα της ένταξης στην οργάνωση Συνωµοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ το όνομά του συνδέθηκε στενά με το όνοµα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ